donderdag, juli 18

Steigerhout upcyclen: wat is het en hoe doe je het?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Meubels die een eigen geschiedenis dragen, zijn aanzienlijk boeiender dan gloednieuwe stukken. De noodzaak om veel geld te spenderen aan een nieuw interieur behoort tot het verleden – upcycling is de trend! In plaats van het kopen van complete meubelsets zoals onze grootouders deden, verzamelen we ons interieur op een milieuvriendelijke manier, met een voorkeur voor tweedehands items, meubels van gerecycled materiaal en stukken die ontworpen zijn om langdurig mee te gaan.

Wil jij meer weten over ge-upcyclede meubels zoals een steigerhouten eettafel, bed of bank? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we het over het upcyclen van steigerhout.

Wat betekent upcyclen?

Upcyclen betekent dat je oude spullen – zoals kleding of meubels – zo opknapt dat ze mooier of beter worden dan eerst. Het is anders dan recyclen, omdat je bij upcyclen de spullen niet gewoon opnieuw gebruikt, maar ze echt verandert in iets nieuws. Je kunt bijvoorbeeld van oude kleren nieuwe mode maken, of van houten steigerplaten leuke meubels. Upcyclen is goed voor het milieu omdat het helpt afvalproductie te verminderen.

Waarom steigerhout upcyclen?

Het maken van meubels van steigerhout is om verschillende redenen een goede keuze. Eerst en vooral ziet steigerhout er stoer en natuurlijk uit, wat een gezellige en unieke sfeer geeft aan elke ruimte. Elk meubelstuk is anders door de speciale look van het hout. Steigerhout is daarnaast relatief goedkoop en gaat lang mee, waardoor het een goede optie is voor mensen die zelf meubels willen maken, zowel hobbyisten als professionals. Het is sterk genoeg voor zowel binnen- als buitenmeubels. Bovendien is steigerhout makkelijk te bewerken en in elkaar te zetten, wat handig is voor mensen met allerlei ervaringsniveaus.

Waar koop je meubels van steigerhout?

Zoek je unieke, duurzame en modieuze steigerhouten meubels? Dan is VanLonden.com the place to be. Deze website heeft een grote collectie, van gezellige tuinsets tot stevige eettafels tot een steigerhouten hoogslaper voor iedere kinderkamer. Elk meubelstuk is met aandacht en vakmanschap gemaakt. Bij VanLonden.com koop je meer dan alleen meubels; je haalt een stuk vakwerk in huis. Ga naar VanLonden.com om het perfecte steigerhouten meubel te vinden.

Share.

About Author

Leave A Reply