donderdag, juli 18

Onmisbare verzorgingsproducten voor man en vrouw

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de badkamer valt er bij veel mensen nog winst te halen. De ruimte ligt vol met diverse apparaten en producten, maar eigenlijk wordt de helft hiervan maar gebruikt. Geen goede zaak wanneer je juist bewuster wilt leven. Daarom is het slim om voor zero waste alternatieven te kiezen en slechts een kleine selectie van onmisbare verzorgingsproducten voor zowel man als vrouw te maken. Op die manier zul je niet alleen milieubewuster leven, maar wordt de badkamer ook nog eens veel overzichtelijker.

Tondeuse of scheermesjes

De meeste mannen zullen graag ruimte maken in hun kastje voor de beste tondeuse. Handig om zelf je haar bij te trimmen of baardgroei aan te pakken. Dit is zo’n apparaat wat eigenlijk iedereen wel in huis zou moeten hebben. Bedenk goed dat een tondeuse geen officieel scheerapparaat is. Je zou het kunnen gebruiken om je baard te trimmen, maar het is vooral geschikt voor de haren op je hoofd.

Voor het trimmen van een baard zou je ook de beste scheermesjes kunnen gebruiken. Dit vraagt wel om wat meer kennis en ervaring. Met scheermesjes creëer je een veel gladder resultaat, maar je moet dus wel echt weten wat je doet. Op die manier voorkom je dat je jezelf snijdt en er irritatie ontstaat. Scheermesjes kunnen overigens ook handig zijn voor het verwijderen van andere lichaamsbeharing.

Blokken zeep

Wil je niet alleen over een ware musthave beschikken, maar hierbij ook direct een duurzame keuze maken? Kies dan voor blokken zeep in plaats van tientallen flesjes douchegel. Zeep is niet alleen veel milder voor de huid, maar je doet er ook nog eens veel langer mee. Als je de juiste zeep gebruikt, kan deze zelfs als alternatief voor scheerschuim worden gebruikt. Hierdoor beschik je dus over een alles-in-één oplossing. Bovendien staat het ook nog eens heel leuk in de badkamer.

Tandpasta in tabletvorm

Merk je dat iedereen binnen het gezin altijd te veel of juist te weinig tandpasta gebruikt? Vliegen de tubes er doorheen? En heb je niet het idee dat alles daadwerkelijk op de tandenborstel eindigt? Dan wordt het misschien tijd om duurzamere keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan tandpasta in tabletvorm. Hierbij geniet je direct van de juiste hoeveelheid tandpasta. Je weet wat je nodig hebt om het beoogde resultaat te behalen en er wordt dus nooit meer te veel of te weinig gebruikt.

Andere musthaves

Dan zijn er ook nog van die musthaves die eigenlijk iedereen in het badkamerkastje zou moeten hebben. Dingen die we al snel vergeten als we de badkameruitzet aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan:

  •         Haarborstel en/of kam
  •         Wattenstaafjes
  •         Basis make-up (mascara, foundation, oogpotlood en oogschaduw)
  •         Shampoo
  •         Gezichtsreiniger

Wil je duurzame keuzes maken? Let dan vooral op het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Zo zou je in plaats van een plastic borstel ook een houten variant kunnen nemen. Net als natuurlijke make-up of herbruikbare wattenschijfjes. Op die manier verduurzaam je de inhoud van jouw badkamerkastjes. 

Share.

About Author

Leave A Reply