donderdag, juli 18

Nieuwste trends op het gebied van badkamermeubels

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tijd voor een nieuwe badkamer? Dan breekt er een zeer spannende periode aan. Een badkamer kopen doe je niet dagelijks. Je hoopt hier heel wat jaren mee te kunnen doen. Daarom is het fijn als de badkamer niet alleen met de tijd mee is, maar ook nog eens over trends beschikt die de komende jaren populair zullen blijven. Hierdoor weet je zeker dat je er niet na enkele jaren alweer op uitgekeken bent. Maar wat zijn nu precies de huidige trends op het gebied van badkamermeubels? Welke elementen mogen zeker niet ontbreken in de badkamer? Wij hebben de nieuwste trends voor je op een rijtje gezet.

Minder wit

De meest opvallende trend van dit moment is dat er veel minder wit in de Nederlandse badkamers wordt gebruikt. Waar wit voorheen nog de populairste kleur was, zien we dit tegenwoordig steeds minder. Niet alleen qua tegelwerk, maar ook op het gebied van sanitair en andere badkamermeubels. Er wordt steeds vaker gekozen voor andere en zelfs opvallendere kleuren. Denk aan zwart, maar ook aan kopergeel of zelfs blauw!

Houd er wel rekening mee dat sommige kleuren ietwat trendgevoelig zijn. Misschien voel je nu echt iets voor een rode badkamer, maar vraag je je over enkele jaren af wat je gedaan hebt. Daarnaast kan een dergelijke kleur ook de mogelijke verkoop van je huis belemmeren. Dit betekent niet dat je voor wit moet kiezen, maar kies in elk geval voor een neutrale kleur waar iedereen (inclusief jijzelf) over enkele jaren nog steeds heel blij van wordt.

Slimme opbergmogelijkheden

Door de jaren heen zijn de woningen eigenlijk steeds kleiner geworden. Dat heeft verschillende oorzaken. Met name het enorme woningtekort speelt hier een belangrijke rol in. Hierdoor moeten nieuwe woningen verkleind worden om zo meer plek te maken voor anderen. Dat betekent dus ook dat essentiële ruimtes zoals de badkamer plotseling stukken kleiner zullen zijn en daardoor ook creatiever ingericht moeten worden.

Dit zien we dan ook duidelijk terug in de huidige trends op het gebied van badkamermeubels. Dankzij handige en slimme methodes wordt het steeds gemakkelijker om spullen uit het zicht op te bergen, terwijl er wel voldoende ruimte voor andere essentiële zaken overblijft.

Badkamermeubels met extra verlichtingsmogelijkheden

Op zoek naar een mooi nieuw badkamermeubel om jouw badkamer compleet te maken? Dan mag één van de nieuwste badkamermeubels met extra verlichtingsmogelijkheden zeker niet ontbreken. Deze trend zagen we enkele jaren geleden al terug bij de badkamerspiegels. Deze werden massaal uitgerust met verlichting en zelfs verwarming om deze zo functioneel mogelijk te maken. Inmiddels zijn deze spiegels vrijwel in iedere badkamer geïntegreerd en gaan we nóg een stapje verder. Want nu zien we ook dat de meeste badkamermeubels van extra verlichtingsmogelijkheden worden voorzien.

Denk bijvoorbeeld aan extra licht in het badkamermeubel. Zo zie je direct wat er in de lades ligt zodra je deze opent. Ideaal wanneer je in het donker snel iets op moet zoeken en niet direct het grote licht aan wilt zetten. Bovendien werkt de verlichting precies zoals je ook in de koelkast zou verwachten. Bij het openen van de lades of deuren gaat het lampje aan en bij het sluiten gaan deze weer uit. Zo weet je zeker dat er niet onnodig veel licht wordt verbruikt en dat deze enkel aan zal gaan wanneer het écht nodig is. Wel zo prettig!

Share.

About Author

Leave A Reply