zondag, februari 25

Realiseer in 6 stappen een Ibiza tuin!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Verliefd op Ibiza? Dan ben je niet de enige! De Ibiza woonstijl is onwijs populair. Voor binnen én buiten! Door het Ibiza gevoel naar je achtertuin te halen creëer je het hele jaar een vakantiegevoel. Hoe je dat precies doet? Volg simpelweg onderstaand 6-stappenplan!

1. Tuinafscheiding

De basis van elke tuin wordt allereerst gevormd door de tuinafscheiding. De meeste Hollandse tuinen worden omsloten door schuttingen. Ibiza staat bekend als ‘het witte eiland’. Je ziet er namelijk veel witte huisjes. De kleur wit hoort dan ook prominent aanwezig te zijn in een Ibiza tuin! Kies bijvoorbeeld voor een witte tuinafscheiding. Een wit geverfde schutting of gestucte muur bijvoorbeeld.

2. Grondmaterialen

Ook de grondmaterialen zijn zeer bepalend voor de uitstraling van jouw tuin. Om een Ibiza gevoel te creëren, kies je het best voor materialen in lichte tinten. Wit grind of een witte houten vlonder bijvoorbeeld. Wordt het geheel wel heel wit? Onderbreek het geheel dan met tegels in beige- of grijstinten.

3. Beplanting

Geen tuin is compleet zonder een goede hoeveelheid groen! Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor vegetatie die van nature op Ibiza aanwezig is. Palm- en olijfbomen bijvoorbeeld! Van zo’n blikvanger krijg je meteen een vakantiegevoel! Ook een flinke dosis pampasgras mag zeker niet ontbreken in een Ibiza tuin. En wat dacht je van cactussen en citrusbomen?

4. Tuinmeubilair

Ontspanning is misschien wel de belangrijkste functie van een tuin. Comfortabele tuinmeubelen zijn daarom essentieel! Meubelen hebben vaak een prominente plek in de tuin. Het is dan ook van belang dat deze passen bij de gewenste stijl. In een Ibiza tuin kies je het best voor een lounge- of diningset van rotan of teakhout. Ook hangmatten en schommelstoelen passen perfect om het Ibiza plaatje!

5. Overkapping

Het grootste verschil tussen Ibiza en Nederland? Het weer. Helaas kent ons koude kikkerlandje een stuk minder zonuren. Wil je ook bij slecht weer genieten van jouw Ibiza tuin? Kies dan voor een terrasoverkapping in de tuin! Het ultieme Ibiza gevoel creëer je met een lamellendak. Plaats er een loungebed onder en waan je op een luxe resort! Een lamellendak is spatwaterdicht. Ook ‘s winters van het buitenleven genieten? Kies dan voor een terrasoverkapping met een gesloten dak met glazen schuifwanden. Met bijpassende accessoires geef je ook dit type overkapping een Ibiza sfeer.

6. Accessoires

Kleed je Ibiza tuin verder aan met accessoires van natuurlijke materialen. Denk aan macramé wandkleden, rotan manden, jute vloerkleedjes en linnen kussens. Ook spiegels, lichtsnoeren, een vaasje met droogbloemen, dromenvangers, schelpenhangers en wandcirkels doen het onwijs goed in een Ibiza tuin.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Solano Wonen.

Share.

About Author

Leave A Reply