donderdag, november 30

Tips voor een dagje in de auto!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een dagje in de auto op de agenda? Met kinderen kunnen zulke dagen nog wel eens heftig zijn, vooral als je niet voldoende eten, drinken of vertier mee hebt genomen. Gelukkig zijn er veel manieren om zo’n dagje te overleven, en kunnen verschillende handigheidjes hieraan bijdragen! We nemen ze je graag met je door; op naar een dagje op pad zónder verveling. 

Slaap = key

Voor de bestuurders van de auto is het van groot belang dat je voldoende slaap hebt voordat je de auto in stapt; je dient natuurlijk wel scherp te blijven wanneer je achter het stuur zit. Maar of een volledige nachtrust voor kinderen ook de ideale oplossing is? Dat valt nog te betwijfelen! Als de kids wat later naar bed gaan dan normaal, kan het zijn dat ze de dag daarna lekker moe zijn en dus misschien nog een paar uurtjes kunnen slapen tijdens de autorit! Dat zou ideaal zijn toch? 

Food and beverages

Eén van de belangrijkste tip is het meenemen van voldoende eten en drinken om de dag door te komen. Dit is handig voor een aantal dingen; ten eerste zorg je ervoor dat je zelf niet flauw wordt, ten tweede zorg je ervoor dat de kids niet flauw worden. Ten derde? Is het vele male goedkoper om het een en ander aan eten en drinken mee te nemen de auto in dan dit onderweg aan te schaffen. Wanneer je eten en drinken meeneemt voor onderweg, zorg er dan voor dat je gevarieerde dingen meeneemt! Belegde broodjes, een stuk fruit, snoep met suikers, zoutjes… en natuurlijk is het ook wel eens lekker om iets anders dan water te drinken… Weet je niet hoe je dit allemaal mee kan nemen? Heb je wel eens nagedacht over lunchboxen met vakjes waarin je alles apart kan bewaren? Of drinkbekers van My Mepal? Check it out! 

Voldoende vertier

Om jezelf, en kids bezig te houden, is het natuurlijk van groot belang om voldoende vertier mee te nemen. En nee, met een sudoku-boekje alleen ga je de strijd heus niet winnen; zorg dat je genoeg leesvoer, gedownloade afleveringen én spelletjes meeneemt zodat eenieder zich de hele dag door kan vermaken. Vergeet dan ook niet om oortjes of koptelefoons mee te nemen, anders zit iedereen elkaar de hele tijd in de weg; ook net niet wat je wil! 

Laatste tip: neem genoeg pauze onderweg, zodat jijzelf en de kids even de benen kunnen strekken, je zal merken dat dit de gemoedstoestand goed zal doen!

Share.

About Author

Leave A Reply