vrijdag, juni 21

Dit zijn 3 badkamertrends van 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eén van de badkamertrends voor 2022 is nog meer aandacht voor duurzaamheid. Zowel in meubels als styling loopt deze trend door. Er wordt veel met natuurlijke materialen gewerkt, al zie je ook steeds meer luxe materialen in het design terugkomen. Laat je inspireren door deze 3 badkamertrends van 2022!

Trend 1 : Stoer en robuust

Badkamertrends zijn er in vele vormen en maten. Eentje die we al eerder zagen, was die met zwarte kranen. Strakke lijnen en inbouwdouches met voldoende ruimte. In 2022 zien we naast zwart ook andere kleuren. Om juist het stoere beeld een zachter randje mee te geven. Zo worden zwarte materialen gemengd met natuurlijke. Denk bijvoorbeeld aan een houten losstaande waskom naast een stalen, zwarte inbouwdouche.

Ook materialen als grafiet, goud, nikkel en natuursteen zijn rijk aanwezig in de badkamer van 2022. Juist door deze met elkaar te combineren ontstaat een luxe en comfortabele sfeer.

Trend 2: 1 kleur, verschillende tinten

Officieel heet dit ‘ton sur ton’. Het uitgangspunt is dat je kiest uit één van de zachte basiskleuren als blauw, groen, grijs, beige, paars of aardetinten. Deze kleuren zijn uit verschillende lagen opgebouwd, welke subtiel in de ruimte verweven worden.

Je kunt het enigszins vergelijken met een subtiele marmerlook. Alleen dan zonder inmenging van andere basiskleuren. Om het niet te saai te laten worden, kun je werken met contrast. Hoe? Kies een wandtegel uit in een glanzende of matte kleur. Je kunt hiervoor kiezen uit geel, groen of een paarstint.

Trend 3: Scandinavische invloeden

Deze trend kwam al eerder voorbij. Als we aan Scandinavische invloeden denken, dan komt eenvoud en structuur op. Al dan niet in combinatie met een grafisch patroon, zoals een visgraatmotief laten leggen met de wandtegels. Tijd om de badkamer dus vooral eens flink op te ruimen. Je potjes en flesjes flink uit te dunnen en zoveel mogelijk te kiezen voor duurzaamheid.

Badkamerinspiratie met een vleugje Scandinavië is veel materialen van licht hout zoals een krukje of houten ladder om je handdoek aan op te hangen in je badkamer. Combineer dit met frisblauwe vloer – of wandtegels. De soepele belijning en de vele natuurlijke materialen maken dit tot een ontspannende ruimte voor jong en oud. Ook een grafische print hoort helemaal bij deze trend.

Maak het af met een linnen vloerkleed of één met een grafische print erin. Welke trend inspireert jou het meest?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met baden+

Share.

About Author

Leave A Reply