zondag, februari 25

Het succes van mangohout

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er is tegenwoordig geen meubelzaak meer waar je geen mangohout ziet. De afgelopen jaren heeft mangohout in korte tijd veel woonmagazines en huiskamers veroverd. Grote kans dat er ook een mangohouten meubel in jouw huis staat, misschien zelfs zonder dat je het door hebt. Wellicht eet jij bijvoorbeeld iedere avond wel aan een ronde eettafel van mangohout. Je herkent het hout aan de verschillende kleurschakeringen en de warme en robuuste uitstraling. Door zijn krachtige en exotische karakter combineert mangohout met vrijwel iedere woonstijl, denk bijvoorbeeld aan landelijk of industrieel. En daarnaast is het ook nog eens duurzaam en makkelijk in onderhoud. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Herkomst van mangohout

Zoals je misschien al raadde komt mangohout van de mangoboom. Omdat hij niet van vorst houdt groeit de boom uitsluitend in tropische gebieden. De mangoplantages vind je onder andere in Oost-Afrika en India, maar ook dichter bij huis in Spanje. De bomen worden daar in eerste instantie geplant voor de de fruitteelt en dus niet voor het hout. Pas wanneer de boom niet genoeg mango’s meer produceert en daardoor economisch gezien niet interessant meer is voor de boer, wordt de boom gekapt. Mangohout is dus een restproduct en dus erg duurzaam. Leef je bewust? Dan past een meubel van deze houtsoort helemaal in jouw straatje.

Geen omkijken naar

Een mangoboom groeit ontzettend snel en kan tot wel 40 meter hoog worden. Hoewel je het misschien niet zou verwachten is het hout enorm sterk. Het behoort terecht tot de hardhoutsoorten. Een beschadiging zal je dus niet zo snel maken. Daarnaast voegt de fabriek een laag olie of beits en bijenwas toe waardoor je verzekerd bent van een onderhoudsarm meubel. Mocht er toch een keer wat omvallen, dan ruim je dat heel gemakkelijk op met een licht vochtige doek. Gebruik daarbij geen agressieve schoonmaakmiddelen, want dan heb je kans dat je vlekken creëert. Hout blijft immers een natuurlijk product. Door je meubel schoon te maken wanneer dat nodig is, geniet je extra lang van je meubel. Welke parel staat binnenkort in jouw huis te shinen? Wellicht een mangohout eettafel?

Share.

About Author

Leave A Reply