maandag, mei 29

Drie tips voor de aanschaf van je eigen pooltafel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je ziet het vooral veel in Amerikaanse films, maar ook in Nederland en België is pool een populaire sport. Poolbiljart kan op verschillende manieren worden gespeeld. Over het algemeen is het doel om de ballen in de pockets te schieten met een keu. Gaat er al een lichtje branden? Misschien heb jij een pooltafel wel eens in een bar of kroeg gezien, maar ook in je eigen huis kun je er een aanschaffen. Het staat leuk in je mancave en je vrienden worden er ook enthousiast van. Nu mag jij nog gaan ontdekken wat er precies bij komt kijken.

Drie tips om in je achterhoofd te houden

Om je alvast op weg te helpen, hebben we het in dit artikel over de drie eerste dingen waar je aan moet denken voordat je een pooltafel aanschaft:

  • Kies een goede plek;
  • Schaf de juiste benodigdheden aan;
  • Lees je vooral goed in.

Heb je de ruimte?

Midden in de woonkamer een biljarttafel neerzetten lijkt nu misschien nog grappig, maar na een tijdje toch niet meer. Of wel? Waar jij graag staat te poolen ligt helemaal aan hoe jij jouw huis inricht. Heb je een groot huis? Misschien heb jij wel ruimte in de keuken of woonkamer en vind jij dit ook leuk, maar de meeste mensen gaan toch liever voor een andere plaats. Voor tieners is het misschien leuk om de tafel in de kelder of in die grote ongebruikte schuur te zetten. Een ding is zeker: kies een plek waar je ook echt graag tijd wilt spenderen, want anders wordt die nieuwe aankoop een grote stofvanger.

Zoek uit wat je nodig hebt

Oké, nu staat die tafel er. En dan? Een pooltafel is niks waard zonder alle dingen die erbij horen. Het is natuurlijk belangrijk om de ballen en een poolkeu te kopen. Verder heb je krijt en krijthouders, handschoenen, koffers en tassen en nog veel meer nodig. Wat je precies in huis moet halen hangt ook een beetje van jezelf af: ga jij je keus veel buitenshuis meenemen of hang je ze juist liever aan de muur? Hoe wil jij de ballen opbergen als je ze niet gebruikt? Wil je een extra stevige grip om de keu? Speel je liever 8-ball of ben jij een snooker fan? Lees je goed in over jouw favoriete versie van poolbiljart en maak een lijst van alles wat je er voor nodig hebt!

Ga op onderzoek

Als jij nog niet veel van pool afweet, maak je dan geen zorgen. Online zijn genoeg filmpjes en teksten over de verschillende versies van pool te vinden. Er is gelukkig ook uitleg over welke materialen van belang zijn. Verder kun je natuurlijk met vrienden in conclaaf, want pool is het leukste als je het in gezelschap speelt. Ga ook eens een paar keer naar een plek waar je alvast kunt oefenen, zoals een kroeg of club. Dan weet je zeker dat jij veel plezier gaat beleven aan je nieuwe aankoop!

Share.

About Author

Leave A Reply