maandag, mei 27

Wat is meubelfolie en wat zijn de voordelen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Renoveren is een zaak waar heel wat bij komt kijken: geld, tijd en technische kennis en vaardigheden, zaken waar niet iedereen altijd over beschikt. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om je meubilair op een gemakkelijke en relatief goedkope manier een make-over te geven. Denk maar aan meubelfolie.

Wat is meubelfolie precies en waarom zou je het moeten gebruiken? Hieronder lees je alles wat je moet weten over meubelfolie of plakfolie!

Wat is meubelfolie?

Meubelfolie is tegenwoordig een echt high-techproduct dat gebruikt wordt om verouderde of beschadigde meubels een nieuwe look te geven. Deze plakfolie biedt esthetische voordelen, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid en functie van het meubilair. Om meer te weten over de voordelen van plakfolie voor meubels, lees snel verder.

Dit is waarom je meubelfolie moet gebruiken

1. Een duurzame verfraaiing van je meubels

Als je je meubelfolie aankoopt bij een betrouwbare speciaalzaak doe je een goede investering die lang meegaat. Dit komt doordat de meeste soorten meubelfolie over unieke eigenschappen beschikken:

  • hittebestendig
  • waterdicht
  • vlekbestendig

Op die manier blijven je oude meubels nog lang mooi, waardoor je dus ook heel wat geld bespaart op de lange termijn.

2. Gemakkelijk je interieur renoveren

Nog een voordeel van plakfolie voor meubels? Hij is erg gemakkelijk aan te brengen. Je hebt er immers geen speciale tools voor nodig en het werk zelf veroorzaakt ook geen lawaai, stof of andere ongemakken. Op die manier kost het upgraden van je meubilair of zelfs een houten trap haast geen moeite.

Een bijkomend voordeel van dergelijke folie is dat hij op verschillende soorten oppervlakken gebruikt kan worden, waaronder hout. Zo weet je zeker dat de nieuwe buitenlaag van je meubilair stevig vastzit en dus ook niet zomaar ontrafelt na verloop van tijd.

3. Voor elke stijl een oplossing

Of je nu plakfolie houtlook zoekt of toch maar liever meubelfolie gebruikt die je woonkamer een moderne uitstraling geeft, alles kan. Bij een speciaalzaak vind je immers talloze mogelijkheden qua design, patronen en meer. Dankzij het brede aanbod aan meubelfolie in alle kleuren geef je je interieur precies de look en feel die je wilt, zonder grenzen.

Wil je je houten trap iets moderner doen ogen met witte plakfolie? Zoek je een snelle en goedkope oplossing om een landelijke wandkast industrieel te maken? De mogelijkheden zijn zo goed als oneindig, waardoor je voortaan geen enorme investeringen meer hoeft te doen om je interieur een opfrisser te geven.

Share.

About Author

Leave A Reply