zondag, februari 25

4x Tuinstijlen voor jouw nieuwe tuin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je van plan je tuin een nieuwe inrichting en vormgeving te geven? Dan kan je eerst je wensen nagaan en een tuinontwerp maken. De eerste keuze bij het maken van een tuinontwerp is de tuinstijl die je kiest. Maar waar moet je op letten? In deze blog hebben wij 4x tuinstijlen waar je uit kunt kiezen, of die je kunt combineren om jouw nieuwe tuin vorm te geven!

Waar moet je op letten?

Een tuinstijl vormt de basis van het ontwerp van je tuin, dus belangrijk te bedenken wat je graag in je tuin wilt hebben. Waar moet je op letten bij het opstellen van jouw tuinontwerp? Denk aan de hoeveelheid ruimte die je kan gebruiken, de grondsoort, lichtinval, en omstandigheden met betrekking tot het klimaat. Bij het inrichten van je tuin is het zaak na te denken over de tuinafscheiding, bekijk de opties en soorten hekwerk bij Hekwerkonline. Bij het kiezen van een tuinstijl zit je zeker niet vast aan specifieke stijlen, je bent vrij de stijlen te combineren en binnen de diverse tuinstijlen zijn er verschillende mogelijkheden om je tuin in te richten op de manier waarop jij dat wilt.

Klassieke tuin

De klassieke tuin klinkt ouderwets, maar is vaak een gespiegelde tuin, met romantische en strakke kenmerken. Deze tuinstijl heeft vaak een lijnenspel met een symmetrische indeling met vaak een duidelijk zichtbaar middelpunt. De verschillende snoeivormen, rustige betegeling en de natuurlijke kleurtinten kenmerken de klassieke tuin. 

Moderne tuin 

Deze tuinstijl is volledig ontworpen om van alle gemakken te voorzien. In een strak ontwerp zijn alle faciliteiten opgenomen die je nodig hebt om op ieder moment te kunnen genieten van jouw tuin. Denk hierbij aan kunstgras, terras en overkapping, vlonders en moderne tegels in combinatie met beplanting die relatief weinig onderhoud nodig hebben. Hierbij zijn de moderne accessoires ook niet te vergeten, hiermee zet je het totale plaatje neer. 

Stadstuin 

Een groene oase in een drukker gebied, ofwel een stadstuin. In de meeste gevallen ben je beperkt in ruimte, maar niet beperkt in op wat voor manier je je tuin indeelt. Een stadstuin herkent zich aan hoogteverschillen, kleuren en dynamische vormen. Er is bijna tot geen betegeling gebruikt, dit door het hitte eiland effect. Hierin is gebruik gemaakt van hekwerk om de tuin mee af te scheiden. Kijk voor de best passende en goede kwaliteit hekwerk bij Hekwerkonline.

Bostuin

Een bostuin is gebaseerd op het ecosysteem van het bos. Deze tuinstijl heeft een mooie natuurlijke uitstraling door een mix van grotere bomen, weelderige struiken, schaduwplanten en kleine stenen paadjes. Een bostuin kenmerkt zich door de grote veelzijdigheid aan gewassen maar zal een kalme en knusse uitstaling hebben.

Share.

About Author

Leave A Reply