maandag, mei 27

Dit heb je nodig om je productiviteit tijdens het thuiswerken te verhogen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoewel we allemaal gelukkig weer op kantoor mogen werken, hebben veel werkgevers besloten om hier gedeeltelijk mee door te gaan. Thuiswerken blijft daardoor voor veel werknemers de realiteit. Dit biedt voordelen. De uren kunnen flexibeler worden ingepland en ze zijn minder tijd kwijt aan het op en neer reizen tussen het werk en hun huis. Helaas weten veel werknemers uit ervaring ook dat het best lastig kan zijn om thuis te werken. De productiviteit ligt vaak laag. Dat heeft meer met de omgeving te maken dan met het werk. Gelukkig hoeft dit zeker niet zo te zijn. Er zijn genoeg manieren om de productiviteit ook thuis te verhogen. Met de volgende tips moet dit zeker lukken.

Haal de juiste essentials in huis

Het is niet altijd gemakkelijk om thuis te werken. Zeker als je niet over de juiste spullen beschikt. Daarom is het verstandig om in elk geval een paar essentials in huis te halen. Goed nieuws: als je werkgever graag ziet dat je thuiswerkt, komen de meeste kosten voor een vergoeding in aanmerking. Bewaar dan ook altijd de bonnetjes.

Begin in elk geval alvast met een agenda kopen. Deze moet je nu al in huis hebben. Wacht niet tot het nieuwe jaar, want hierdoor kunnen afspraken voor de komende maanden in de vergetelheid raken bij gebrek aan een agenda. Gebruik deze agenda ook veelvuldig. Zeker als je thuiswerkt. Kies voor een agenda met elke dag voldoende schrijfruimte. Fijn als je voor elke dag een planning kan maken. Schrijf op wat er zeker moet gebeuren. Dat geeft meer overzicht en veel voldoening als je weer iets kunt afstrepen.

Vergeet ook niet om een printer aan te schaffen. Soms moeten er nou eenmaal dingen geprint, gekopieerd of doorgefaxt worden. Dan is het wel zo fijn als je direct door kan en niet eerst bij iemand anders dit moet regelen. Ook een hp toner plus extra voorraad is dan prettig. Zo grijp je nooit mis.

Maak afspraken met de rest van het gezin

Lukt het je niet om in de workflow te komen omdat je telkens gestoord wordt door de rest van het gezin? Maak dan goede afspraken. Ga in een afgesloten ruimte zitten en hang eventueel een bordje op de deur om te voorkomen dat mensen zomaar binnen komen vallen. Met jonge kinderen is dit natuurlijk geen optie. In dat geval is het beter om ook voor de dagen dat je thuiswerkt opvang te regelen of enkel te werken in de uren dat zij niet aanwezig zijn of slapen.

Start om dezelfde tijd

Het is natuurlijk heel verleidelijk om op een dag thuiswerken langer in je bed te blijven liggen. Wanneer je echter tegen de middag een keer achter je computer plaatsneemt, is de kans groot dat er nog maar weinig uit je handen zal komen. Begin daarom de dag zoals je ook anders zal doen en start om dezelfde tijd. Dit ritme is noodzakelijk om de dag productief te beginnen. 

 

Share.

About Author

Leave A Reply