vrijdag, april 26

Bananenplant stekken? Zo doe je dat!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De bananenplant, ook wel Musa genoemd, is een plant met mooie grote groene bladeren. Wil je jouw plantenfamilie uitbreiden? Kies er dan voor om de bananenplant te stekken. Dit is vrij eenvoudig te doen bij deze prachtige plant. Heb je hier geen verstand van en zou je graag willen weten hoe je jouw bananenplant van MyPalmShop het beste kunt stekken? Lees dan even verder want in deze blog leggen wij jou dat maar al te graag uit!

 

1. Kies een stekje dat sterk genoeg is

Wie zijn bananenplant op de juiste manier verzorgt heeft grote kans dat er stekjes aan de plant zullen gaan groeien. Sommige mensen kiezen ervoor om deze stekjes te verwijderen en er niks mee te doen. Dit is erg zonde. Wanneer je van plan bent om jouw bananenplant te stekken doe je er goed aan te kiezen voor een stekje dat sterk genoeg is. Deze moet zo’n 20 tot 50 centimeter lang zijn. Laat stekjes echter ook niet te lang aan de moederplant zitten want deze krijgt op den duur te weinig energie, kan zich moeilijker ontwikkelen en kan zelfs dood gaan.

 

2. Haal zoveel mogelijk potgrond bij het stekje weg

 Probeer altijd zoveel mogelijk potgrond bij het stekje weg te halen. Zo kun je makkelijker zien of het stekje al wel of nog geen eigen wortels heeft. Doe dit echter voorzichtig want je wilt de eventuele wortels natuurlijk niet beschadigen!

 

3. Tijd om het stekje weg te snijden

 Nadat je zoveel mogelijk potgrond hebt verwijderd is het tijd om het stekje weg te snijden. Gebruik hiervoor altijd een steriel en scherp mes. Eventuele bacteriën aan een verontreinigd mes kunnen jouw plant besmetten. Een scherp mes is nodig om de moederplant en het stekje zo min mogelijk te beschadigen. Snijd het stekje het liefst zo dicht mogelijk bij de moederplant weg.

 

4. Stekje poten of op een vaasje met water?

 Heeft jouw zojuist afgesneden stekje wortels ontwikkeld? Dan kun je het stekje meteen poten. Zet het stekje echter eerst op een vaasje met water wanneer deze nauwelijks of geen wortels heeft. Door het stekje eerst op een vaasje met water te zetten zal de wortelontwikkeling op gang komen en kun je precies in de gaten houden hoe ver jouw stekje ermee is.

 

5. Geef het stekje alle aandacht die het nodig heeft

 Tot slot: geef het stekje alle aandacht die het nodig heeft. Net zoals iedere andere plant hebben ook stekjes voldoende licht en water nodig om te kunnen groeien. Een goede verzorging is dus belangrijk!

Share.

About Author

Leave A Reply