vrijdag, juni 21

3 redenen om voor een tuinkamer te kiezen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het voorjaar komt er weer aan. Elk jaar weer een moment waar we reikhalzend naar uitkijken. Maar waarom zouden we eigenlijk moeten wachten op mooi weer totdat we eindelijk weer van eigen tuin mogen genieten? Waarom is dit niet het hele jaar mogelijk? 

Natuurlijk is dat mogelijk! Maar dat vraagt wel om enkele aanpassingen. Nederland staat nou eenmaal bekend om erg wisselvallig en soms zeer guur weer. Dan is het wel zo prettig om over een beschut plekje te beschikken. Als je over de ruimte beschikt, is een tuinkamer dan ook een absolute must in de Nederlandse tuin. Een tuinkamer is een verlengstuk van de woning. Het is een extra ruimte in de tuin die afsluitbaar is met glazen wanden. De wanden kunnen ook geopend worden. Zo kun je in weer en wind van de tuin genieten, maar ook genieten op de momenten dat het juist heerlijk weer is. 

Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende drie redenen om voor een tuinkamer te kiezen.

1. Geniet het hele jaar door van de tuin 


Het grootste voordeel van een tuinkamer is toch wel dat je hiermee het hele jaar door van de eigen tuin kunt genieten. In Nederland zien we vaak dat mensen de tuin vanaf het najaar een beetje vergeten. Zonde, want het blijft belangrijk om veel tijd buitenshuis door te brengen. Bovendien is het ook nog gek om zoveel ruimte bij je woning een half jaar niet te gebruiken. Natuurlijk werkt het weer niet altijd mee, maar met een tuinkamer ben je voortaan in staat om bij weer en wind toch tijd in de tuin door te brengen. Zo maak je optimaal gebruik van alle ruimte. 

Je kunt naast een tuinkamer ook kiezen voor een tuinhuisje. Middels prefab modellen kunnen deze heel snel in de tuin geplaatst worden. Zo geniet je vrijwel direct van de bijbehorende voordelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je dus goed informeren, zodat je de tuinkamer of het tuinhuis kiest dat bij jouw wensen aansluit. 

2. Waardevermeerdering van het huis 

Een eigen tuin is al een absolute pré in de verkoop van een woning. Als deze ook nog eens is uitgerust met enkele handige extraatjes, dan levert dit grote voordelen op. Een tuinkamer is een prima investering voor de lange termijn. Niet alleen levert het je nu veel meer woonplezier op, maar ook zorgt het voor een waardevermeerdering van het huis als deze ooit verkocht gaat worden. Zo verdien je de kosten altijd dubbel en dwars terug. Bovendien kan het er ook voor zorgen dat de woning gemakkelijker verkocht wordt. Jouw woning heeft dankzij de tuinkamer al snel een streepje voor bij potentiële kopers. 

3. Voordeliger dan een serre 

Een tuinkamer heeft veel weg van een serre. Toch is het bouwkundig eenvoudiger te realiseren. Hierdoor liggen de kosten ook lager. Je bent dan ook voordeliger uit als je voor een tuinkamer kiest. Dit terwijl de voordelen wel overeenkomen. 

 

Share.

About Author

Leave A Reply