zondag, april 14

De voorbereidingen voor het monteren van jouw keuken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het monteren van een nieuwe keuken is best wel een precisiewerkje. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een keuken te kopen inclusief montageservice. Maar vaak gaan daar nog wel een aantal voorbereidingen aan vooraf. Denk bijvoorbeeld aan eventuele aanpassingen aan de meterkast of het leidingwerk. Wil je graag weten welke voorbereidingen er gedaan moeten worden voordat de keuken gemonteerd kan worden? Je leest het hieronder!

In kaart brengen van de huidige situatie

Voordat de keuken gemonteerd kan worden, moet eerst de huidige situatie in kaart gebracht worden. Dit wordt in vele gevallen gratis aangeboden door de keukenwinkel waar jij je nieuwe keuken wil kopen. De keuken wordt dan volledig opgemeten en daarnaast wordt er gekeken naar het leidingwerk en de elektra. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de leidingen verplaatst moeten worden of de elektra verouderd is. Ook kan het zijn dat er extra groepen aan de meterkast toegevoegd moeten worden of dat de meterkast helemaal vervangen moet worden. Dit alles wordt dus in kaart gebracht door tijdens het inmeten van de keuken.

De oude keuken demonteren

Wanneer de nieuwe keuken gemonteerd moet worden, moet de oude natuurlijk eerst verwijderd worden. Dit moet je vaak zelf verzorgen, hou hier dus rekening mee in je verbouwplanning. Je zou misschien denken dat je de keuken er gewoonweg uit kunt halen, maar je moet toch nog best secuur te werk gaan. Je kunt anders bijvoorbeeld leidingen of elektra beschadigen en dat zou natuurlijk vervelend zijn. Denk er daarnaast ook aan dat voordat je begint met het demonteren van de keuken, je het gas, water en elektra afsluit. Je wil natuurlijk niet dat dit misgaat en je straks een waterballet in de keuken hebt staan of onder stroom komt te staan.

Aanpassingen meterkast

Deze voorbereiding is niet altijd nodig, maar zeker in oudere huizen kan het voorkomen dat er aanpassingen aan de meterkast moeten worden gedaan. Zo kan het zijn dat er dus te veel apparatuur op een groep komt, wat voor kortsluiting kan zorgen. Er moet dan een extra groep worden aangemaakt in de meterkast. Wanneer de meterkast echt verouderd is kan het ook voorkomen dat de volledige meterkast vervangen moet worden.

Leidingwerk en elektra

Bij het inmeten van de keuken wordt in kaart gebracht of er leidingwerk en elektra verlegd moet worden. Ook dit gebeurt voordat de keuken gemonteerd kan worden. Niet alleen kan je anders de apparatuur niet aansluiten, het kan ook wat rotzooi veroorzaken. Dus dan is het wel zo fijn dat dit voor de montage van de keuken zelf gebeurt.

Andere voorbereidingen

Naast de wat grovere voorbereidingen zijn er ook nog andere voorbereidende werkzaamheden die verricht moeten worden. Zo moeten vaak de wanden van de keuken (opnieuw) worden gestukt. Dan heeft jouw keuken straks volledig gladde wanden en een prachtige uitstraling. Daarnaast is het van belang dat de ruimte opgeruimd en schoon is voordat de monteur te werk gaat. Zorg er dus voor dat al het afval weg is en dat de ruimte stofvrij is. De monteur kan direct aan de slag en is daardoor ook sneller klaar!

 

Share.

About Author

Leave A Reply