zondag, april 14

Groen en praktisch koffiedrinken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het eerste kopje koffie van de dag is een moment waar veel mensen naar uitkijken. Even rustig aan de keukentafel genieten, voordat er weer een drukke dag begint. De geur van verse koffie in je huis draagt dan nog extra bij aan deze aangename start van je dag. Bij Huistopper weten we dit moment altijd wel te waarderen. Een Nespresso-automaat maakt het zetten van dat eerste kopje extra makkelijk. Je stopt de capsule in de automaat, drukt op de knop en even later kan het genieten beginnen. Soms voelen we ons alleen wel een beetje bezwaard als we dan de lege capsule in de afvalbak gooien. Nespresso-capsules zijn over het algemeen namelijk gemaakt van aluminium en het kan honderden jaren duren voordat deze door het milieu zijn afgebroken. Als je dan nagaat hoeveel mensen deze cups gebruiken, zou je bijna spontaan je trek in koffie verliezen. Gelukkig is er een groene oplossing die ook nog eens heel praktisch is: de 100% biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens!

Koffie zonder negatieve impact

Tegenwoordig wordt er steeds meer rekening gehouden met hoe groot onze ecologische voetafdruk is. Ook dat lekkere kopje koffie om je dag mee te starten draagt bij aan die afdruk. Het is de filosofie van De Koffiejongens om ervoor te zorgen dat de impact zo klein mogelijk is. Het bedrijf wil dit op meerdere verschillende manieren bereiken. Zo zijn de koffiecups gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal. Met andere woorden: dat koffiecupje mag na gebruik gewoon bij het biologisch afval, of gooi het op de composthoop! Maar dat is niet de enige manier waarop er aan het milieu wordt gedacht. De koffiecapsules worden namelijk verpakt in verantwoord karton. Voor elke boom die voor dit karton wordt gekapt, wordt er ook weer een boom teruggeplaatst. Zelfs bij de bezorging wordt aan het milieu gedacht. De koffie wordt namelijk zoveel mogelijk met de fiets of lopend afgeleverd!

Koffie die ook nog eens heel praktisch is

We weten nu waarom de koffie van De Koffiejongens goed is voor het milieu, maar hoe zit het dan met de praktische kant ervan? Je sluit bij dit bedrijf eenvoudig een zogeheten koffieabonnement af. Dit abonnement houdt in dat je elke maand een pakket met koffiecups naar keuze bezorgd krijgt. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere pakketten. Vind je één kopje koffie per dag wel genoeg? Dan is een X-Small abonnement voor jou op maat gemaakt. Grootgebruiker? Kies dan voor een Large, waarmee je van vier kopjes per dag geniet. Zo zijn er meerdere abonnementen om uit te kiezen. Je krijgt je pakket met koffie elke maand geleverd, volgens een vast schema. Gewoon door de brievenbus, zodat je er ook niet speciaal voor thuis hoeft te blijven.

Voor iedereen een eigen smaak

Om het abonnement nog aantrekkelijker te maken, kunnen we je melden dat de koffie van De Koffiejongens zeer smakelijk  is. Daarbij is deze te krijgen in zes verschillende soorten. Zo is er de Lungo Extra Forte, speciaal voor mensen die wel van een krachtig kopje koffie houden. Dit is koffie die ruikt naar peper, amandel en chocolade. Om het extra speciaal te maken blijft na afloop de smaak van whisky hangen. Voor nog wat extra power kies je voor de ristretto, maar met de gewone Lungo koffie heb je ook een zachter alternatief. Laatstgenoemde koffie is echt bedoeld voor mensen die ervan houden om rustig op te starten, of die graag de hele dag door koffie drinken. Zo is er voor iedereen wel een smaak die bij je past.

Share.

About Author

Leave A Reply