woensdag, maart 29

Welke meubeltrends zijn dit jaar in opkomst?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met het nieuwe jaar in volle gang richten we onze ogen op de meubelboulevards: welke meubeltrends zijn er in opkomst, en welke trends raken uit de mode, en welke blijven populair? In dit artikel lichten we alvast een tipje van de sluier en doen we een voorspelling over de meubeltrends van het kersverse nieuwe jaar. Zo verwachten we dat een houten ronde eettafel in steeds meer woonkamers zal pronken, en dat echt hout een gewild stijlelement blijft. We zoomen in op één houtsoort in het bijzonder: mangohout.

Waarom is mangohout een meubeltrend?

Mangohout is het afgelopen jaar enorm populair geworden, en die trend blijft zich het komende jaar voortzetten. Maar waarom is juist deze houtsoort zo gewild? Er zijn verschillende factoren te noemen. Zo is mangohout een duurzame houtsoort. Dat zit zo: mangohout is in feite een restproduct van de mangoteelt. Mango’s groeien aan bomen die tot wel veertig meter hoog kunnen worden. Is zo’n boom volgroeid, dan zal hij steeds minder mango’s produceren. Niet zo wenselijk voor de boer, die de boom laat kappen en naar de meubelfabriek brengt. Voor mangohout hoeft hierdoor dus geen bestaand, wild bos te worden gekapt.

Warm en exotisch

Mangohout heeft zijn populariteit ook te danken aan zijn warme en exotische uitstraling. Heb je de houtsoort een keer gezien, dan herken je hem overal. Het hout heeft een opvallende nerf en mooie kleurschakeringen, waardoor geen twee planken er hetzelfde uitzien. Dat zorgt voor unieke, grillige meubelen die een natuurlijke uitstraling hebben. Zo’n uitstraling doet het goed in combinatie met industriële elementen zoals zwart staal en een behang met betonlook, wat helemaal in de mode is. Omdat mangohout een echte hardhoutsoort is, kun je er van alles van maken. Denk aan een TV-meubel van mangohout, maar ook een eettafel of een kast.

Ronde eettafels

Een andere trend die dit jaar in opkomst is, heeft betrekking op eettafels. We hunkeren naar gezelligheid, en dit vinden we in de woonkamer. Daardoor doen juist ronde en ovale eettafels het de komende tijd goed. Aan zo’n tafel kun je gezelligere gesprekken voeren, omdat er geen hoeken zijn en je tafelgasten dus dichter bij elkaar kunnen zitten. Ook bespaart een ronde tafel ruimte ten opzichte van een vierkant of rechthoekig model. Dat maakt dat deze meubeltrend helemaal past bij dit moment.

Share.

About Author

Leave A Reply