woensdag, maart 29

Zo voorzie je een kleine tuin van de perfecte inrichting!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In ons kleine kikkerlandje leven we natuurlijk erg dicht op elkaar. Dit leidt onder andere tot een hoop kleine tot middelgrote tuinen. Zo’n kleine tuin lijkt soms de moeite niet waard om er iets moois van te maken. Dit kan echter heel makkelijk! In deze blog bespreken we drie elementen waar je rekening mee moet houden voor het inrichten van een kleine of middelgrote tuin. Lees dus gauw verder en ontdek de creatieve oplossingen voor jouw kleine tuin!

Meubels 

Tuinmeubels kunnen vaak groot uitvallen. Het is daarom belangrijk om zuinig te zijn op de ruimte die je hebt in de tuin. Er zijn verschillende manieren om efficiënt om te gaan met de ruimte in je tuin. Zo kun je ten eerste losse comfortabele tuinstoelen gebruiken, in plaats van een volledige lounge set. Je zou ook kunnen kijken naar ronde salontafels, in plaats van hoekige tafels. Ronde tafels nemen namelijk minder plek in. Bij 4Seizoenentuinmeubelen vind je diverse comfortabele tuinstoelen en stijlvolle salontafels voor in jouw tuin. Dankzij de verschillende soorten stijlen is er altijd wel een geschikt item beschikbaar!

Efficiënte planten en bloemen

Je kunt ook ruimte creëren in je tuin door planten niet alleen op de grond te plaatsen, maar ook op te hangen. Zo behoud je bijvoorbeeld meer loop- en zitruimte in jouw tuin. Er is zoveel mogelijk met de diverse hangplanten. In elke mogelijke stijl is er wel een hangplant. Daarnaast zou je ook jouw hekwerk kunnen voorzien van beplanting. Zolang dit niet te ver uitsteekt, behoud je hier een hoop ruimte mee. 

De tuin groter laten lijken

Naast de bovengenoemde onderdelen, zijn er ook nog psychologische methodes waarmee je jouw tuin groter kan laten lijken. Dit kan ten eerste bijvoorbeeld door de toepassing van lichte kleuren. Het is algemeen bekend dan donkere kleuren een ruimte kleiner doen lijken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld grote tegels in jouw tuin plaatsen. Hierdoor lijkt de tuin ook groter dan wanneer je kleine tegels toepast. Het zou ook kunnen helpen om een grote bloempot te plaatsen in de tuin. Het is dan wel belangrijk dat je het in een vrije positie plaatst, anders ziet het een beetje opgepropt uit. 

Share.

About Author

Leave A Reply