zaterdag, mei 28

Hier moet je aan denken wanneer je gaat gourmetten!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gourmetten is iets waar bijna iedere Nederlander dol op is. Er is niets fijner dan lekker met elkaar zijn, genieten van de gezelligheid en heerlijk eten. Gourmetten heeft iets nostalgisch. Zeker in de huidige bizarre tijden. Ben jij alvast aan het nadenken over eten tijdens de feestdagen? En komen er dierbaren op bezoek om mee te eten? Dan kan je met gourmetten bijna nooit een verkeerde keuze maken. Wil je het nu toch een tikkeltje anders aanpakken de komende feestdagen? Hier vind je enkele inspirerende ideeën voor gourmetten om het nóg leuker (en lekkerder) te maken!

Houd rekening met de dieetvoorschriften van je gasten

Wanneer je veel mensen te eten krijgt, dan is de kans natuurlijk ook groot dat ze verschillende wensen hebben. Wanneer het enkel gaat om smaak, dan is het eenvoudig. Je haalt gewoon voldoende variatie in huis en er zit eigenlijk altijd wel iets bij wat ze wel lusten. Wanneer ze echter veganistisch of vegetarisch eten wordt het al lastiger. Al helemaal wanneer ze ook nog eens allergieën hebben.

Probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de dieetvoorschriften van je gasten. Je wilt uiteraard proberen te voorkomen dat ze straks niets kunnen eten. Kampen je gasten met allergieën, maar wil je alsnog dingen serveren waar ze allergisch voor zijn? Zorg er dan niet alleen voor dat het op tafel gescheiden van elkaar ligt, maar ook dat je twee verschillende gourmetstellen gebruikt. Zo komt het niet in aanraking met elkaar en kun je allergische reacties zo goed mogelijk voorkomen.

Zo voorkom je nare luchtjes

Gourmetten is heerlijk en hartstikke leuk, maar de meesten van ons vinden de geur van gourmetten verschrikkelijk. Zeker als je het ook nog eens dagen in huis blijft ruiken. Daarom is het van essentieel belang om deze nare luchtjes zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doe je op de eerste plaats door tijdens het gourmetten goed te ventileren. Dit houdt echter niet alle luchtjes tegen. Een goede manier om nare luchtjes te voorkomen is door geurkaarsen aan te steken of een pannetje met wasmiddel of wasverzachter op het vuur te zetten. Vervolgens zal de geur afkomstig van deze pan de andere nare luchtjes nuanceren. Zo voorkom je eenvoudig nare luchtjes en blijven ze ook minder lang hangen. Daardoor blijft gourmetten een feestje.

Laat een gourmetschotel samenstellen of koop deze kant-en-klaar in de supermarkt

De feestdagen brengen doorgaans al heel veel stress en regelwerk met zich mee. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen kerststress ervaren. Gelukkig is dat helemaal niet mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk kunt maken. Heb je bijvoorbeeld geen zin om constant vlees te snijden? Koop dan een kant-en-klare gourmetschotel in de supermarkt. Voeg daar nog wat mini’s en extra groente toe voor de liefhebbers en je hebt alles wat je nodig hebt voor een heerlijk avondje gourmetten.

Wil je liever een wat meer gepersonaliseerde gourmetschotel? Laat deze dan samenstellen bij de slager.

Share.

About Author

Leave A Reply