zaterdag, mei 28

Drie essentiële onderdelen voor een succesvol magazijn!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als jij een bedrijf hebt met een webshop, heb je hier waarschijnlijk een webshop voor. Als dit niet het geval is, raden wij zeker aan om dit wel te starten. De basis van een goede webshop, is een goedlopend magazijn. Als dit niet het geval is, kan het lastig zijn om het orderproces succesvol te laten verlopen. In deze blog zullen wij drie onderdelen van een magazijn benoemen, dat ieder magazijn nodig heeft.

Een software

Als jij orders succesvol wil binnenkrijgen en vervolgens verwerken, is het belangrijk om een goede software te hebben. Zo creëer jij de basis voor het verwerkingsproces. Een goede software zal orders binnenhalen, wanneer deze geplaatst worden. Deze kunnen vervolgens door jouw medewerkers worden omgezet in daadwerkelijke orders. Nadat deze gepickt zijn, kun je ze laten inpakken, zodat je vervolgens de order kan versturen. Het is een mogelijkheid om in de software de datum van de order te laten zien, zodat jij weet hoe oud bepaalde orders zijn. Zo blijven orders niet lang liggen, en houd jij je klanten tevreden.

Medewerkers op verschillende vlakken

In een magazijn heb je goede medewerkers nodig op verschillende gebieden: er moeten mensen zijn die de orders picken en ze vervolgens inpakken, maar er moeten ook mensen zijn die ervoor zorgen dat de orders goed in het systeem komen, dat de vakken vol blijven en dat de pakketjes succesvol in de vrachtwagen worden gelegd. Dit klinkt misschien allemaal heel simpel, maar de meeste magazijnen zullen jou kunnen vertellen dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Het is voor de meeste magazijnen ook handig als je personeel flexibel inzetbaar is, zodat jij altijd iemand achter de hand hebt voor een bepaalde functie.

Opslag

Misschien wel het belangrijkste onderdeel op deze lijst, want zonder opslag zijn er geen producten om te verkopen. Het kan voor veel bedrijven lastig zijn om een goede opslagruimte te creëren, vooral als jouw magazijn al best vol is. Het is daarom mogelijk om een mezzanine vloer aan te leggen. Deze vloer kan je aanbrengen tussen twee bestaande etages, waardoor je als het ware een extra verdieping creëert. Deze mezzanine vloer kan jij gebruiken om opslag te stallen.

Ben jij geïnteresseerd in een mezzanine vloer voor jouw magazijn? Neem dan eens een kijkje op de website van Nolte Mezzanine! Deze staat vol met informatie over de juiste manier van opslagstalling voor jouw pand. Heb jij hier nog vragen over? De specialisten van Nolte Mezzanine zullen je hier graag mee helpen!

Share.

About Author

Leave A Reply