woensdag, juni 29

Wat zijn de voordelen van dubbelglas en welke soorten zijn er?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben jij benieuwd wat dubbel glas precies is, wat de voordelen van dit type glas zijn en welke soorten er zijn? Lees dan snel verder!

Wat houdt dubbel glas precies in?

Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, bestaat uit twee glasplaten met een spouw ertussen. Waarom zou je nou precies voor dubbel glas kiezen, welke soorten dubbel glas zijn er en bij wie kun je hiervoor terecht? In deze blog beantwoorden wij al deze vragen voor jou!

Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Allereerst behaal je een optimaal rendement uit je woning. Het is namelijk vele malen energiebesparender dan enkel glas. Dit komt door de spouw tussen het dubbelglas. De lucht in de spouw werkt warmte-isolerend. Dubbel glas verhoogt dus het comfort en bespaart energie!

Naast dat dubbel glas energiebesparend is en een beter comfort biedt, is het ook nog eens beter voor het milieu! Doordat het dubbele glas warmte-isolerend is, hoeft de verwarming minder aan. Hierdoor wordt er minder gas verbruikt en vindt er minder CO2 uitstoot plaats.

Welke soorten dubbel glas zijn er?

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Zo isoleert een HR+++ glas nog beter en bespaart het nog meer energie dan standaard dubbel glas. Hoe meer plusjes er staan, hoe beter het glas dus isoleert. Dit betekent ook dat de prijzen van deze glazen hoger uit zullen vallen.

Hieronder is opgesomd welke soorten dubbel glas er zijn:

  • Standaard dubbel glas: in vergelijking met enkel glas isoleert dubbel glas een stuk beter. De spouw wordt gevuld met droge lucht.
  • HR glas: HR glas staat voor Hoog Rendements glas en is een type dubbel glas met een betere isolatiewaarde dan de standaard variant. De spouw wordt gevuld met (edel)gassen die beter isoleren dan lucht.
  • HR+ glas: dit type glas isoleert nog beter dan het standaard glas en het HR glas
  • HR++ glas: dit type glas heeft een geluidswerende werking en is goed isolerend. Het type glas is momenteel erg populair en wordt het meest gebruikt in woningen.
  • HR+++ glas: dit glas is enorm isolerend en erg energiezuinig. Bij dit type glas kan er het meest bespaard worden op de energierekening.

Dubbel glas bij Glasgigant

GlasGigant biedt glazen in vele soorten en maten. Zo ook diverse soorten dubbel glas! Bij Glasgigant vind je in 3 stappen het juiste glas op maat. Heb je toch nog verdere vragen of wil je graag advies op maat? Dan staat GlasGigant altijd voor je klaar!

Share.

About Author

Leave A Reply