maandag, mei 27

Zo kan je je nieuwe matras het best onderhouden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een nieuwe matras kan de kwaliteit van je slaap flink verbeteren. Het is dan wel belangrijk om te bekijken hoe je deze het best kunt onderhouden. YouSleep kan daar ook een belangrijke rol in spelen. Het is dus zaak om je matras schoon en sterk te houden. Laat dit ook niet versloffen, want er is hier juist veel voordeel uit te halen. Je kunt dagelijks al wat kleine dingen doe om te zorgen dat het matras goed in orde blijft. Daarnaast zijn er ook andere zaken die zo nu en dan kunt doen om te zorgen dat alles goed en sterk blijft.

Dagelijks even goed luchten

Het begint allemaal met het dagelijks luchten. Dat doe je omdat je altijd wel een beetje vochtig bent van het transpireren tijdens de slaap. Dat geef je af aan je lakens en dus ook aan je matras. Een nieuwe matras wordt snel oud wanneer deze altijd een beetje vochtig is. Schud iedere dag als je opstaat direct je dekbed op en vouw het op zodat je matras open komt te liggen. Zo kan het vocht goed vervliegen en blijft je matras in en betere staat. ’s Avonds kan je het dan gewoon gebruiken.

Wekelijks aan de slag

Het is belangrijk om iedere week even alles na te lopen. Kijk of het allemaal nog wel schoon is. Het is ook goed om even te stofzuigen en eventueel met een doekje alles langs te lopen. Je kunt er zeker van zijn dat alles dan mooi schoon is. Dat is belangrijk, want alleen op die manier zorg je dat je ook op de lange termijn veel plezier van je nieuwe matras houdt. Hoe beter je het houdt, hoe langer het mooi stevig en zacht blijft. Het geeft dan de steun die je nodig hebt in je slaap.

Een matras keren

Het is ook slim om een matras met enige regelmaat te keren. Dat doe je omdat er dan beter met de veerkracht wordt omgesprongen. Het is fijn om te weten dat het altijd stevig is. Door de matras steeds anders te belasten, is het ook zo dat je er dus veel langer goed van kunt genieten. Let wel op, sommige matrassen hebben dit niet nodig. Het is wel heel fijn om goede kwaliteit te kiezen. Het is ook zo dat de beste opties het langst meegaan. Een andere reden is dat je de zo zorgt dat niet één kant heel vuil wordt en de andere niet.

Een extra stap

Een andere stap die je kunt zetten is goed ventileren. Dat is niet direct iets wat je met het matras doet. Het is echter wel zo dat je door frisse lucht wel heel veel goeds kunt bereiken. Niet alleen voor je matras maar ook voor je beddengoed en de ruimte is dit van waarde. Is alles lekker fris? Dan blijft het ook schoon en hygiënisch. Het is wel heel fijn om op die manier lekker van je matras te kunnen genieten en lang de beste staat behouden.

Share.

About Author

Leave A Reply