zondag, februari 25

Waar moet je op letten bij het kopen van een klamboe?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een klamboe is ideaal voor wanneer je tijdens de zomerse dagen gezien wordt als een avondmaal voor muggen. Een klamboe vormt namelijk een beschermende barrière om je heen terwijl je slaapt, het moment wanneer je vaak het meest kwetsbaar bent voor een vervelende muggenprik. 

In dit artikel gaan we na waar moet je op letten bij het kopen van een klamboe. 

Let op de juiste maat 

Een van de belangrijkste factoren voor het kiezen een goede klamboe, is dat je ervoor zorgt dat je de juiste afmetingen bij de hand hebt. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je niet alleen voldoende marge overlaat om genoeg ruimte te hebben voor een comfortabele nachtrust, maar ook dat insecten niet kunnen binnendringen in onopgemerkte gaten. Wanneer je op zoek bent naar een 1 persoons klamboe, denk er dus aan om niet té minimalistisch te zijn en te kiezen voor een klamboe die je voldoende ruimte, luchtcirculatie en comfort biedt. 

Kies voor het materiaal dat het best bij je past 

In de meeste gevallen zijn klamboes gemaakt van materialen zoals polyester, katoen, polyethyleen of polypropyleen. Het is belangrijk om wat vooronderzoek te doen naar het materiaal voordat je een bestelling plaatst. Polyester is doorgaans een goed materiaal voor een klamboe omdat polyester erg fijn en er bijna geen kans is dat stof binnenkomt. Dit is ideaal voor mensen met een stofallergie. Een katoenen klamboe is een geschikte keus als je moeite hebt met de warme zomeravonden, aangezien dit materiaal vrijwel geen warmte genereert. Tevens zijn katoenen netten niet allergisch voor de huid en is het een zacht materiaal dat uitstekend is voor kinderen. 

Extra tips om niet te vergeten

  • Voor de aanschaf van een kwalitatieve klamboe is het belangrijk dat je functionaliteit voorop stelt en niet alleen naar het uiterlijk kijkt. Het is natuurlijk helemaal niet verkeerd om te kiezen voor een mooie optie, maar houdt er rekening mee dat een klamboe volledig om je bed past en je het comfort moet bieden dat je lekker kunt liggen. 
  • Hoewel een klamboe met vier ophangpunten enorm ruim, vereist de montage ervan dat je flink in het plafond moet boren. Overweeg of dit voor jou geen probleem is. 
  • Tenslotte is het aan te bevelen om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je niet alleen zorgt voor de beste uitstraling, maar ook een klamboe in huis haalt die zo min mogelijk warmte genereert. 
Share.

About Author

Leave A Reply