zaterdag, december 4

Zo maak je de perfecte keuken van betonplex

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Betonplex is een prachtig materiaal dat in heel veel verschillende constructies wordt toegepast. Zo wordt deze in de bouw voornamelijk gebruikt voor het maken van bekistingen voor het storten van beton. Dat is echter niet de enige functie van betonplex. Dit materiaal is enorm veelzijdig en kan ook voor interieurafwerking gebruikt worden. Zo ook bijvoorbeeld voor het maken van jouw eigen droomkeuken. In tegenstelling tot veel andere houtsoorten is betonplex namelijk zeer goed bestand tegen vocht. Dit komt doordat deze over een epoxylaag beschikt. Hierdoor kan betonplex heel goed binnen- en buitenshuis gebruikt worden, maar dus ook in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer. Wist je dat je zelfs de gehele keuken van betonplex platen kunt maken? Hoe je dat aanpakt, lees je hier!

Betonplex: eenvoudig in gebruik

Het grootste voordeel van betonplex is dat deze zeer eenvoudig te bewerken is. Het werken met betonplex is daarom ook helemaal niet zo moeilijk. Zelfs de meest amateuristische doe-het-zelver is in staat om met dit materiaal te werken. Het is echter wel belangrijk om met het gewicht van betonplex rekening te houden. Doordat deze uit meerdere lagen multiplex bestaat, is het een relatief zwaar materiaal. Bovendien dienen de buitenlagen als bescherming, waardoor deze zoveel mogelijk intact moeten blijven. Daarom wordt aangeraden om zo min mogelijk te schroeven en gaatjes eerst voor te boren, zodat er geen onnodige scheuren in de toplaag ontstaan. Wanneer deze scheurt is het materiaal immers minder bestand tegen vochBetonplex

Denk ook aan het binnenwerk

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de gehele keuken met betonplex te voorzien. De meeste mensen kiezen er echter voor om enkel de afwerking of de buitenste laag van de keuken van dit plaatmateriaal te maken. Dit terwijl je juist ook aan het binnenwerk moet denken. In de meeste keukens vind je nog steeds de standaard witte platen die je in vrijwel iedere andere keuken ook aantreft.  Helaas zien we ook dat deze platen snel last hebben van vocht en kunnen scheuren. Met betonplex is dit probleem verleden tijd. Dit materiaal is enorm robuust en kan goed tegen een stootje. Hierdoor zal het hout in de keuken veel minder snel kromtrekken, waardoor jij langer plezier hebt van jouw droomkeuken.

Aanrechtblad van betonplex

In principe kan betonplex in de gehele keuken gebruikt worden. Zo ook bij het maken van een aanrechtblad. Hierbij wordt meestal gekozen voor het dikste blad van hoogwaardige kwaliteit. Doordat betonplex van een epoxylaag is voorzien, zal deze niet gevoelig zijn voor warmte of kou. Hierdoor kun je dus ook gerust een hete pan op het aanrechtblad zetten, zonder bang te hoeven zijn voor de gevolgen. Bovendien is de gladde oppervlakte zeer eenvoudig schoon te maken, waardoor de hygiëne in de keuken gewaarborgd blijft.

Kies alleen voor de beste kwaliteit betonplex

Er zijn enorm veel verschillende soorten betonplex.  Hierbij zijn er ook enorm veel kwaliteitsverschillen ontstaan. Wanneer je kiest voor een minder goede kwaliteit ben je weliswaar minder geld kwijt aan de materialen, maar kunnen deze ook heel snel kromtrekken. Hierdoor ben je op de lange termijn juist duurder uit. Bovendien ontvang je bij goede kwaliteit betonplex vaak ook nog eens garantie, zodat je verhaal kunt halen als het hout alsnog kromtrekt. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit én een lange levensduur van jouw keuken.

Share.

About Author

Leave A Reply