woensdag, september 30

5x waarom jij ook houten jaloezieën moet kopen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je bent op zoek naar binnenzonwering. Wanneer je de verschillende mogelijkheden online bekijkt, zal je al snel merken dat het een doolhof van namen en merken is. De aanschaf van een goede binnenzonwering is dan ook niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er bestaan immers heel veel verschillende soorten. Wat dacht je van rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën? De keuzes zijn eindeloos! Hoe weet je dan nog welke variant voor jou het meest geschikt is? Simpel: je zet alle voor- en nadelen van iedere optie voor jezelf op een rijtje. Dan begin je natuurlijk bij de meest populaire binnenzonweringen. In dit artikel nemen we de populairste variant voor jou onder de loep. Wij geven je 5 redenen waarom jij ook houten jaloezieën moet kopen!

1.    Hygiënisch

Jaloezieën zijn ontzettend gemakkelijk schoon te houden. Vaak kennen andere zonweringen het nadeel dat je er moeilijk bij kunt. Hierdoor verzamelt stof en vuil zich in de zonwering. Dit is niet alleen slecht voor de hygiëne in huis, maar kan ook nog eens ontzettend vervelend zijn voor mensen met gevoelige luchtwegen. Met houten jaloezieën is dit probleem gelukkig verleden tijd. Door middel van een plumeau en een licht vochtige doek houd je de lamellen gemakkelijk schoon. Bovendien is deze zonwering ook nog eens onderhoudsvrij. Eenmaal gekocht betekent dan ook jarenlang kosteloos plezier.

2.    Natuurlijke uitstraling

In de huidige woontrends komen steeds vaker natuurlijke materialen voor. Respect voor de natuur speelt een grote rol in ons dagelijks bestaan. Dit zien we dan ook duidelijk terug in de interieurtrends van 2020. Bamboe, hout en andere natuurlijke materialen worden veelvuldig aangeschaft. Niet alleen omdat ze zeer duurzaam zijn, maar ook omdat ze de woning een verfijnde en stijlvolle uitstraling geven. Met houten jaloezieën sla je dus twee vliegen in één klap.

natuurlijke uitstraling houten jalozieen

3.    Eenvoudig te monteren

Ook niet geheel onbelangrijk: jaloezieën zijn ontzettend eenvoudig te monteren én te bedienen. In veel gevallen hoeft er geen eens een monteur te komen om deze te installeren. Zelfs iemand met twee linkerhanden is in staat om deze te plaatsen. Bovendien werkt de bediening ook nog eens zeer gemakkelijk. Daardoor zijn houten jaloezieën ook een zeer populaire keuze voor oudere mensen met minder kracht en expertise in de huidige geavanceerde technieken. Houten jaloezieën zijn voor iedereen!

4.    Duurzaamheid

Houten jaloezieën staan bekend om hun duurzaamheid. Bij het gebruik van hoogwaardige materialen mag je rekenen op een lange levensduur. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel geld en kun je natuurlijk lang genieten van de luxe uitstraling van jouw zonnewering.

5.    Geluidabsorptie

Houten jaloezieën worden altijd van de beste hoogwaardige houtsoorten geproduceerd. Daardoor zijn de lamellen veel dikker dan bij andere materialen. Het grote voordeel hiervan is dat het geluid optimaal geabsorbeerd wordt. Zo heb je minder last van het lawaai buitenshuis en zal het wooncomfort toenemen. Wist je dat houten jaloezieën hierdoor ook nog eens de isolerende waarde van jouw woning kunnen verhogen? Zo neemt het warmteverlies bij de ramen af en geniet je van een constante temperatuur in huis. Dat is niet alleen goed voor het besparen op stookkosten, maar ook nog eens fijn voor het milieu!

Share.

About Author

Leave A Reply