zondag, februari 25

Zo kies je de juiste spiegelkast voor in de badkamer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een spiegel is natuurlijk van onschatbare waarde in de badkamer. Zowel voor praktische- als decoratieve doeleinden. Op de eerste plaats gebruik je deze spiegel natuurlijk voor praktische zaken. Haren kammen, make-up opbrengen, scheren of simpelweg de tanden poetsen. Dan is het wel zo prettig als je ondertussen in de spiegel kunt zien wat je doet. Daarnaast werkt een spiegel ook gewoon zeer decoratief. Het kan de badkamer een sfeervolle en ruimtelijke uitstraling geven. Zeker wanneer je deze op de juiste manier combineert met je huidige badkamerinterieur. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste spiegelkast aanschaft. Een spiegelkast bestellen online is namelijk moeilijker dan het klinkt. Het aanbod is reuze. Daarom geven we in dit artikel een aantal handige tips!

spiegelkast bestellen online i

Wanneer kies je voor een spiegelkast?

Allereerst is daar natuurlijk de belangrijkste vraag: kies je voor een spiegelpaneel of een spiegelkast? Het grootste voordeel van een spiegelpaneel is dat deze een luxere uitstraling hebben, doordat deze volledig plat op de muur bevestigd kunnen worden. Daarnaast zijn ze doorgaans goedkoper dan een spiegelkast. Toch adviseren wij in de meeste gevallen, en zeker in kleinere badkamers, om toch voor een ruime spiegelkast te kiezen. Zo sla je namelijk twee vliegen in één klap: je geniet van de decoratieve uitstraling van een prachtige spiegel in de badkamer en kunt tegelijkertijd genieten van meer opbergruimte.

Een spiegelkast is met name populair in kleine badkamers. Hier is vaak weinig extra opbergruimte te realiseren. Niet zonder dat de loopruimte in geding komt. Met een spiegelkast is dit probleem verleden tijd. Een spiegel hang je doorgaans toch op. Door hier een spiegelkast neer te hangen, geniet je direct van extra opbergruimte zonder dat je op ruimte in de badkamer inlevert. Ideaal voor toiletartikelen en/of medicijnen!

Welk formaat?

Spiegelkasten zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Een spiegelkast wordt meestal boven het badkamermeubel geplaatst. Daarom is het belangrijk om de breedte van dit meubelstuk aan te houden. Dit geeft een rustige en luxe uitstraling aan de badkamer. De lengtemaat van spiegelkasten staat standaard op 60 á 70 centimeter. Het is bij het monteren van de spiegelkast wel belangrijk om rekening te houden met de lengte van de verschillende gebruikers. Zorg ervoor dat deze voor ieder gezinslid op een praktische hoogte hangt. Kinderen kunnen natuurlijk eventueel gebruik maken van een opstapje.

Het aantal deuren

Het aantal deuren van de spiegelkast verschillen per model en natuurlijk speelt ook het formaat een belangrijke rol. Een brede spiegelkast beschikt over het algemeen over meerdere deuren, terwijl je bij een smal formaat vrijwel nooit meer dan één deur hebt. Over het algemeen geldt wel: hoe meer deuren, hoe meer opbergruimte. Bedenk daarom goed hoeveel extra opbergruimte je nodig hebt en pas hier het model op aan.

Met of zonder stopcontact?

Het is tevens mogelijk om één of meerdere stopcontacten in de spiegelkast te laten plaatsen. Een stopcontact kan ontzettend handig zijn voor verschillende praktische doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een extra aansluiting voor je föhn, elektrische tandenborstel of scheerapparaat. Zo vermijd je lelijke snoeren door je badkamer heen en is alles netjes weggeborgen in de spiegelkast. Opgeruimd staat netjes!

Share.

About Author

Leave A Reply