zondag, februari 25

Wat is belangrijk bij het uitzoeken van werkkleding om te verbouwen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Werk jij verbouwen? Dan is de kans heel groot dat je veel uren van je werkdag buiten doorbrengt. Of je een extra slaapkamer of andere dingen bouwt, dat maakt niets uit. Bouwen gebeurt grotendeels buiten, en het is belangrijk om hier je kleding op aan te passen. Er kunnen namelijk veel verschillende weersomstandigheden zijn waarin je aan de slag moet. Het kan hier gaan om de temperatuur, maar ook wind en regen heeft een grote invloed op wat voor werkkleding je het beste aan kan trekken. Er zijn dan ook een aantal dingen bij het uitzoeken van werkjas heren om te bouwen.

Draag verschillende lagen kleding

Je hoort het je moeder waarschijnlijk nog zeggen: ‘trek laagjes aan’. Echter, zo’n gek advies is dit helemaal niet. Door het dragen van laagjes zal je een fijne lichaamstemperatuur krijgen, en als je het echt heel warm hebt, kan je gewoon een laagje uittrekken. Waar laagjes verder goed voor zijn, is voor het tegengaan van transpiratie. Als je onderste laagje kleding een vochtafdrijvende stof bevat, dan kan deze al je transpiratie opnemen. Daar boven kan je dan het beste iets van fleece aantrekken, zodat je het lekker warm hebt. Als laatste kan je het best een regenbestendige werkjas voor heren dragen, zodat je ook beschermd bent tegen de regen.Draag verschillende lagen kleding

Let op de zichtbaarheid van de kleding

Als je in de bouw werkt, werk je veel buiten. Omdat de bouw van iets nieuws soms best dicht aan de weg kan zijn, is het belangrijk om fluorescerende werkjas voor heren te dragen. Hierdoor ben je goed te zien voor andere weggebruikers. Zo worden ongelukken dus voorkomen. Ook is het belangrijk voor je collega’s dat je goed te zien bent. De bouw kan namelijk soms best gevaarlijk zijn, dus is het belangrijk om van elkaar te weten waar je bent.

Zorg dat je werkkleding goed past

Het is heel belangrijk als je in de bouw werkt, dat je werkkleding goed past. Als je werkjas voor heren bijvoorbeeld veel te wijde mouwen heeft, dan kan het zo zijn dat je ergens achter blijft haken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ook is het fijn dat je kleding goed past, omdat je er zo comfortabel in kan werken. Daarom is tegenwoordig werkkleding vaak van stretchstof gemaakt. Behalve dat het nodig is om goed passende werkkleding te dragen, is het ook nodig dat het aan de normeringen voldoet. Het ligt er hierbij aan met welke materialen jij werkt, maar het is belangrijk om hieraan te voldoen.

Share.

About Author

Leave A Reply