zondag, februari 25

Welke woonstijl past het beste bij jou?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ga je binnenkort verhuizen en kan je niet wachten om nieuwe Haco meubels te kopen en het gehele huis in te richten? Of ben je toe aan een nieuw interieur in jouw eigen woning? Dan sta je voor een fantastische uitdaging. Het aanbod van meubels en accessoires is tegenwoordig namelijk enorm groot. Net als de bijbehorende populaire woontrends. Geen wonder dat je soms overweldigd raakt in woonwinkels. Want hoe maak je nu een keuze tussen al die prachtige meubels? Ons advies: ga op zoek naar de juiste woonstijl en kies vervolgens meubels en accessoires uit die deze woonstijl kleuren.

Benieuwd welke woonstijl bij jou past? Wij hebben de populairste stijlen op een rijtje gezet!

De Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is onveranderd populair in ons land. Dit is ook duidelijk terug te zien in de populairste woonwinkels. Er zijn enorm veel verschillende meubels en accessoires verkrijgbaar die bij deze stijl passen. Maar wat kenmerkt deze woontrend?

Wanneer we denken aan een Scandinavisch interieur, denken we vooral aan minimalisme, lichte kleuren, zachte stoffen en natuurlijke materialen. Met name hout komt vaak voor binnen deze stijl. Daarnaast is het heel opvallend dat er weinig tierelantijntjes in dit interieur aanwezig zijn. Minimalisme is het uitgangspunt. Less is more. Dat betekent echter zeker niet dat een Scandinavische woonstijl saai is. Integendeel zelfs. Door het gebruik van bijzondere kleuren, materialen en werkelijke eyecatchers als meubels voelt het juist heel sfeervol en warm aan.

De Scandinavische woonstijl speelt heel goed in op de groeiende vraag naar duurzaam wonen. Er wordt enkel gebruik gemaakt van duurzaam geteelde materialen met een lange levensduur. Daarnaast zorg je er met minimalisme voor dat je nooit teveel koopt.

Welke woonstijl past het beste bij jou?

Industriële stijl

Wie is er nou niet bekend met de industriële woonstijl? Deze woontrend lijkt ieder jaar populairder te worden. Interieurkenners beweren dan ook dat dit een trend is die nooit meer zal verdwijnen.

De industriële woonstijl probeert het gevoel van oude fabriekspanden in traditionele woningen weer te geven. Hierbij worden er robuuste materialen zoals hout en metaal gebruikt. Ook bakstenen muren zijn belangrijk binnen deze woontrend. Het leuke van de industriële stijl is dat deze in twee varianten mogelijk is. Je hebt de lichtere variant, waarbij lichtere kleuren en stoere materialen worden gebruikt. Maar ook de donkere variant, waarbij het geheel heel donker aan zal voelen. Het hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen voorkeur af voor welke stijl en variant je kiest.

Landelijk interieur

Het landelijke interieur blijft onveranderd populair in ons land. Toch denken de meeste mensen bij landelijk nog steeds aan oude boerderijen. Dit is echter onjuist. Want de landelijke woonstijl kan ook heel eenvoudig in allerlei verschillende soorten woningen worden verwerkt. Er bestaat geen goed of fout!

Kenmerkend voor het landelijke interieur is het gebruik van natuurlijke kleuren zoals wit, beige en ecru. Ook bruintinten komen regelmatig voor. Daarnaast wordt er voornamelijk van hout en linnen gebruik gemaakt. Op het gebied van accessoires is er bovendien genoeg keus. Ook leuke grappige decoratiestukken die het landelijke leven proberen te benadrukken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Share.

About Author

Leave A Reply