maandag, augustus 10

Zo houdt je je huis vrij van draden en snoeren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een bureau, computermonitor, TV of ander apparaat aanschaffen is altijd spannend, maar het wegwerken van de oplaadkabel, HDMI-kabel, audiokabel en andere kabels die bij de apparaten horen, zijn een ander verhaal.

Hoewel het onmogelijk is om elke kabel weg te werken, zijn er veel manieren om je kabels beter te verbergen en efficiënter te beheren. Dit zal je helpen om de stress, die een ongeorganiseerde ruimte opwerkt, te elimineren. Hier zijn enkele handige tips om kabelchaos te bestrijden.

Verplaats je apparatuur dichter bij de stopcontacten

Stopcontacten bevinden zich soms op onhandige plekken in je huis. Als je je apparatuur dichter bij het stopcontact kan plaatsen, voorkom je dat stroomkabels doorheen de kamer moeten lopen. Dit klink natuurlijk logisch maar deze simpele ingreep, laat je ruimte er veel ordelijker uitzien en je vermijdt ongewild struikelen over kabels.

Ga zoveel mogelijk voor draadloos

Draadloze Bluetooth-hoofdtelefoons en -speakers zijn uitstekende voorbeelden van gadgets die compleet draadloos zijn. Natuurlijk moeten deze apparaten ook opgeladen worden met een kabel, maar de bewegingsvrijheid die dergelijke apparaten bieden zijn uitstekend en ze maken je ruimte ook een stuk overzichtelijker.

Draadloze speakers en -hoofdtelefoons zijn typische voorbeelden van draadloze apparaten en zijn l goed ingeburgerd bij de meeste mensen. Een andere leuke optie, die niet zo bekend is, is een draadloze deurbel. Een draadloze deurbel heeft geen kabel nodig om de drukknop en de ontvanger met elkaar te verbinden. De drukknop zelf wordt ook niet op netstroom aangesloten, maar werkt op batterijen. Hierdoor kan je de ontvanger van de draadloze deurbel dus overal neerzetten als deze op batterijen werkt.

Bind overtollige stukken kabel samen

Sommige snoeren en kabels zijn komisch lang, waardoor je te maken krijgt met enkele meters snoer die onvermijdelijk in een warrige puinhoop achter je TV, computer of bureau terecht komen.

Het samenbinden van overtollig snoer met een velcroband, is een uitstekende manier om kabels in te korten en een warboel te voorkomen. Deze oplossing is vooral handig voor kabels die je niet veel moet verplaatsen; zoals de HDMI-kabel die je gameconsole met je TV verbindt of de stroomkabel van je computerluidsprekers.

Verstop kabels in (zelfgemaakte) kabeldozen

Een andere manier om kabels te minimaliseren is door ze te  verstoppen in mooie opbergers. Maak aan de achterkant van de opbergers,  zoals bijvoorbeeld een kist, een mand of een opbergzak –  een gat voor de kabels en je hoeft je nergens meer aan te storen. Niemand die je snoeren ziet en het geeft ook nog extra sfeer aan je woonkamer.  Tegenwoordig heb je zelfs speciale opbergdozen voor al je kabels, eenvoudige oplossing toch? Deze kabeldozen zijn speciaal ontworpen om alle kabels en snoeren van je elektrische apparaten op een nette manier op te bergen, terwijl je de kabels nog wel gemakkelijk kunt gebruiken.

Share.

About Author

Leave A Reply