donderdag, september 21

Tips en inspiratie voor een functionele studeerkamer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je een extra ruimte in huis over? En denk je er al tijden over om deze op functionele wijze in te richten? Dan is een eigen studeerkamer zeker geen overbodige luxe. Deze ruimte werkt perfect wanneer je incidenteel eens thuis werkt. Zo kun je rustig en ongestoord je werk afronden zonder de drukte van de kids om je heen.

Maar goed, ook wanneer je nooit thuis werkt kan het realiseren van een studeerkamer natuurlijk een prima oplossing zijn. Zeker wanneer je kinderen ouder worden en meer huiswerk krijgen. Het is voor hun dan vaak best lastig om een rustig plekje in huis te vinden. In hun eigen kamer is de verleiding vaak te groot om zich toch nog met andere zaken bezig te houden. In dat geval kunnen ze met een functionele studeerkamer prima uit de voeten. Maar hoe richt je deze in? In dit artikel geven we je de beste tips voor het inrichten van een praktische studeerkamer. Van de aankoop van functionele apparaten van www.remarkt.nl tot de styling. Lees mee en laat je inspireren.

Maak gebruik van kwalitatieve apparatuur

Wanneer je veel thuis werkt zal je merken dat kwalitatief apparatuur hierbij zeker geen overbodige luxe is. Een computer of laptop ontbreekt al snel. Ook kinderen leren steeds vaker via elektronische apparatuur hun huiswerk te doen. Laat je daarom bij het inrichten van een functionele studeerkamer altijd eerst adviseren bij een computer winkel.

computer winkel

Zij kunnen jou vertellen welke apparaten het meest van pas komen en wat de beste keuze voor jouw situatie is. Kies je bijvoorbeeld voor een laptop, een desktop computer of een handige tablet? Je beschikt over eindeloos veel mogelijkheden. Maak daarom geen overhaaste beslissingen en neem de tijd om jezelf eerst te oriënteren in het aanbod.

Zorg voor voldoende daglicht

Wil je even thuis nog wat werk doen? Of hebben je kinderen binnenkort een proefwerk en willen ze daarom gebruik maken van de studeerkamer? Dan is het wel zo prettig om over een fraai uitzicht en voldoende daglicht te beschikken. Zo wordt het werken een stuk aangenamer. Bovendien blijkt uit onderzoek dat voldoende daglicht een positief effect heeft op de productiviteit. Je hersenen worden geactiveerd wanneer je in goed daglicht werkt. Zodra het schemert gaan zij in ‘ruststand’ en is het lastiger om dingen in je op te nemen. Plaats het bureau en je refurbished laptop van remarkt daarom altijd bij een raam en investeer in goede raambekleding. Dan kom je al een heel eind.

Kies voor rustgevende kleuren

Zorg tevens voor een prettige atmosfeer om in te werken. Je wil je immers lekker in je vel voelen wanneer je nog even wat werkt of studeert. Bedenk daarom goed waar de ruimte voor gebruikt gaat worden. Voor serieuze zaken is het belangrijk om zoveel mogelijk rustgevende kleuren en accessoires te gebruiken. Kies voor warmte kleuren, pasteltinten of houd het geheel neutraal.

Doe je echter creatief werk? Dan is het verstandig dat de kamer voldoende inspiratie geeft. Kies daarom ook voor bijzondere meubels en accessoires en geniet van inspirerende kleuren en opvallende tinten aan de muren. Dat moet genoeg zijn om jouw creatieve geest op gang te helpen.

Vergeet ook vooral niet om heldere en goede verlichting te plaatsen. Als je langere tijd met een goedkope tablet van Remarkt.nl werkt is het belangrijk om je ogen af en toe de broodnodige rust te geven. Zo voorkom je hoofdpijn en verhoog je de productiviteit.

Share.

About Author

Leave A Reply