zaterdag, januari 23

5 Stijlvolle manieren om je platencollectie te etaleren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De platenspeler is weer helemaal hip. Naast dat muziek luisteren hierdoor nog meer charme krijgt, staat het ook nog eens ontzettend leuk in je interieur. Als je er dan eindelijk een hebt aangeschaft of hebt besloten hem van zolder te halen, is een optimale muziekbeleving natuurlijk erg belangrijk.

Rondslingerende lp’s

De eerste stap is dan om de platenspeler een mooi plekje te geven in je huis. Dit is vaak niet zo’n moeilijke opgave. Maar wat doe je met al die losliggende lp’s? Je wilt niet dat ze overal rondslingeren, maar ze achter een gesloten deur opbergen is eigenlijk ook zonde. Jouw platen verdienen nét als de platenspeler een mooi plekje in je interieur. Dus haal die lp’s maar snel van de stoffige zolder want hier zijn 5 stijlvolle manieren om je platencollectie te etaleren.

Het platenrek

Met een mooi platenrek kan iedereen die langskomt jouw collectie bewonderen. Houd je van een strakke inrichting? Ga dan voor een wandrek, zodat jouw lp’s wel te zien zijn, maar toch netjes zijn opgeborgen. Mocht je wat meer ruimte hebben, kun je de lp’s ook in een staand open rekje opbergen.

Wees creatief!

Heb jij nog een lege witte muur in huis? Hoe leuk is het om je platenhoezen een ere plek te geven aan deze muur. Hang er bijvoorbeeld zes op, drie boven en drie eronder. Doe er vervolgens mooie vierkante lijsten omheen en je hebt je eigen unieke muur gecreëerd.

Voor de verzamelaars

Als je een échte vinyl verzamelaar bent en veel lp’s in je bezit hebt, kun je ook een open vakkenkast neerzetten. Zo kunnen al je platen netjes naast elkaar staan, zijn ze toch te zien en makkelijk te pakken.

Goedkoop en origineel

Ben je pas net begonnen met het verzamelen van lp’s en zoek je naar een goedkopere manier om je platen op te bergen? Ga dan voor een houten kratje op wieltjes. Door de wieltjes is het kratje makkelijk ergens onder te schuiven en te verplaatsen. Als je nou een beetje handig bent, kun je het natuurlijk ook zelf maken.

De retro look

Mocht je het toch te rommelig vinden om de platen te zien, kun je ook kiezen voor een retro koffertje in de stijl van je platenspeler. Zet deze naast jouw speler en je hebt een complete set.

Niet alleen om naar te kijken

Zo, nu staat je platenspeler op een mooie plek, ligt je lp-collectie er prachtig bij én kun je iedere bezoeker imponeren met jouw originele interieur. Maar je platenspeler staat er natuurlijk niet alleen om naar te kijken. Het geluid is ook heel belangrijk. Die geweldige lp’s moeten ten slotte wel tot hun recht komen. Helaas is het geluid van een platenspeler zelf vaak wat zacht. Je kan er dus voor kiezen om het geluid te versterken met een speaker, bijvoorbeeld een soundbar. Hierdoor lijkt het alsof je overal in huis boxen hebt staan, terwijl het er maar één is. De soundbar is er gelukkig in veel verschillende soorten en maten. Kijk daarom eens hier welke soort soundbar het beste in jouw interieur past. Met het juiste plekje in huis en goed geluid wordt iedere plaat die je afspeelt een bijzondere ervaring.

Share.

About Author

Leave A Reply