donderdag, november 30

Zo houd je vliegen uit je woning en tuin in de zomer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er is niets frustrerender dan de dikke, vaak zwarte vliegen die rond het terras of door de woonkamer vliegen in de zomerperiode. Los van het feit dat ze je irriteren, is het geen hygiënische gedachte dat ze op je eettafel zitten. Aan de hand van een aantal tips vertellen we je in dit artikelhoe je de vliegen uit je woning en weg bij de overkapping houdt. Welke van de tips die in dit artikel genoemd worden heb jij al eens geprobeerd? Helemaal voorkomen dat er vliegen in de tuin zitten zal haast niet lukken. Lees verder om te zien wat jij nog kunt doen om deze frustraties een volgende zomer te voorkomen. 

Tip 1: zorg dat de tuin opgeruimd is 

Het voorkomen van vliegen in de tuin begint bij het opruimen ervan. Voorkom dat er etensresten op het terras blijven liggen na een avond dineren en zorg dat rot fruit uit de tuin verwijderd wordt. Dat laatste geldt logischerwijs alleen wanneer je hier fruitbomen of bijvoorbeeld frambozenstruiken in hebt gezet. Probeer daarnaast de kliko ver bij je terras vandaan te plaatsen. 

Tip 2: maak gebruik van een vliegenlamp 

Om de vliegen zo ver mogelijk van het terras of de ruimte onder een overkapping weg te houden, kun je voor een vliegenlamp kiezen. Zet de vliegenlamp aan de rand van het terras. Het blauwkleurige UV-licht van deze lampen trekken de vliegen weg bij de tafel of de overkapping. Eenmaal in de lamp, zullen de vliegen geëlektrocuteerd worden. Van de lampen wordt gesteld dat ze ook werken tegen muggen. 

Tip 3: schenk je frisdrank binnen alvast in 

Wist je dat vliegen dol zijn op verschillende vormen van zoetigheid? Frisdrank is er een voorbeeld van. Zorg er om deze reden voor dat je de frisdrank in huis inschenkt. Leg vervolgens een onderzetter of bijvoorbeeld bierviltje op het glas om de vliegen weg te houden. Probeer ook andere zoetigheden zo goed mogelijk te verpakken en bij voorkeur direct te nuttigen. 

Tip 4: verjaag vliegen met ultrasone signalen  

Niet alleen een lamp met UV-licht helpt je de vliegen weg te jagen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een apparaat wat ultrasone geluiden produceert. Deze signalen storen vliegen, waardoor ze op zoek gaan naar een andere verblijfplaats. Overigens storen deze signalen niet alleen vliegen; je verjaagt er vaak ook andere insecten mee. 

Bron: https://lamella.nl/wat-te-doen-tegen-vliegen-onder-overkapping/

Share.

About Author

Leave A Reply