woensdag, juni 29

Zo gebruik je kerstverlichting ook als het geen kerst is

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Staat jouw zolder vol met kerstspullen? Eigenlijk best zonde dat al die leuke dingen het hele jaar door liggen te verstoffen en maar enkele weken per jaar tevoorschijn worden gehaald. Gelukkig kan je kerstverlichting ook gebruiken als het geen kerst is. Je kan de lampjes zelfs in de zomer gebruiken. Hieronder leggen we uit hoe je de lampjes kunt gebruiken terwijl de kerstboom allang weer op zolder ligt.

Ter decoratie

Kerstverlichting is dus echt niet alleen in de kerstperiode leuk. Het snoer met lampjes dat je normaal gesproken in de boom hangt, kan namelijk ook op andere plekken perfect tot zijn recht komen. Zo geeft het een leuk effect als de lampjes rondom een spiegel bevestigd worden. Of kan je ze in een donker hoekje hangen voor wat extra sfeerverlichting.

Kortere lichtslingers en -snoeren zijn daarnaast perfect om in een glazen vaas te draperen of op een schaal te leggen voor een stijlvol en vrolijk effect. Ook ijspegelverlichting, een lichtsnoer waaraan verschillende korte snoeren bevestigd zijn die als ijspegels naar beneden vallen, kun je buiten de kerstperiode gebruiken. Dit doe je door het bijvoorbeeld boven het bed of boven de bank op te hangen, voor een knusse gezellige sfeer in de slaap- of woonkamer.ijspegelverlichting

Op feestjes

Ook als je een feest geeft zijn kerstlampjes ideaal. Ze zijn eenvoudig op te hangen, zorgen voor extra verlichting én een leuk effect. Zo zorgen traditionele warm-witte lampjes voor een knusse en intieme sfeer, terwijl gekleurde lampjes een meer uitbundige en vrolijke uitstraling hebben. Je bepaalt op deze manier zelf wat voor effect je met de lampjes precies wilt creëren. Zo wordt ieder feestje gezelliger. 

lampjes feest

In de tuin

Als je waterbestendige lampjes op zolder hebt liggen kun je helemaal alle kanten op. Weet je niet zeker of de lampen waterbestendig zijn? Dit kun je controleren door te kijken naar de IP-classificering van de lampen. Een classificering van IP44 of hoger betekent dat je de kerstverlichting buiten kunt ophangen. Je kan ze dus gebruiken als tuinverlichting. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer of een snoer met ijspegelverlichting op aan de schutting of dakrand voor extra licht op zwoele zomeravonden en voor een gezellig en sfeervol effect.

Kerstverlichting hoeft dus echt niet op 27 december opgeborgen te worden. Als je weet hoe je de kerstlampjes goed kunt gebruiken heb je er het hele jaar door plezier van. Lichtsnoeren in een vaas, ijspegelverlichting boven je bed en gekleurde lampjes op een feestje… de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus haal je kerstlampjes van zolder en geniet er ook nu al van!

Share.

About Author

Leave A Reply