woensdag, juni 29

 Een nieuwe woning? Hier moet je aan denken!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krijg je binnenkort de sleutel van een nieuwe woning? Dan staat je een spannende tijd te wachten. Een tijd waarin je een hoop moet regelen en 24/7 met de zorg voor je huis bezig bent. Waarschijnlijk heb je weken naar dit moment uitgekeken en kan je niet wachten om eindelijk aan de slag te gaan. Bedenk echter wel dat er waarschijnlijk nog een hoop moet gebeuren waar je zelf nog niet bij hebt stilgestaan. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de aanschaf van trapleuninghouders. Deze zijn van essentieel belang voor de veiligheid op de trap, maar worden nog al te vaak vergeten. Het zijn vaak de kleine dingen die tijdens een verbouwing vergeten worden, maar die wel van grote invloed zijn op het wooncomfort. Wil je dit soort kleine dingen niet vergeten? Lees dan snel verder, want wij zetten de vaakst vergeten dingen tijdens een verbouwing voor jou op een rijtje.

Het plaatsen van een schuifdeur

Dit is wellicht niet iets wat in iedere woning nodig zal zijn, maar waar je zeker veel profijt van kan hebben. Het plaatsen van een schuifdeur is meestal iets wat na enkele jaren pas wordt gedaan. Maar waarom eigenlijk? Dit biedt enorm veel voordelen en het scheelt je ook nog eens een hoop onnodige ‘rotzooi’ als je deze gedurende de verhuizing laat plaatsen. Investeer daarom gerust in een schuifdeursysteem, zodat je de komende jaren van alle voordelen van een eigen schuifdeur kunt genieten.Het plaatsen van een schuifdeur

Zo houd je insecten buiten de deur

De zomer is alweer bijna ten einde, maar door de enorme droogte hebben veel van ons al veel problemen ervaren door insecten. Hierbij moet je niet alleen denken aan het vervelende gezoem van muggen die je nachtrust verstoren, maar ook aan bijen die de constructie van jouw woning aantasten. Inderdaad, je leest het goed. Bijen veroorzaken steeds vaker problemen in de Nederlandse woning. Dit heeft te maken met de gaten die standaard in spouwmuren te vinden zijn. Deze zijn noodzakelijk voor een goede ventilatie van de woning. Helaas vinden insecten zoals bijen dit ook een ontzettend fijn plekje om nesten in te bouwen. Hierdoor is ventilatie vrijwel niet meer mogelijk en zal de constructie van de woning aangetast worden. Door middel van bijenbekjes is dit eenvoudig te voorkomen.

Denk er natuurlijk ook aan om horren voor de ramen en deuren te plaatsen, zo voorkom je een overschot aan insecten in huis gedurende de zomermaanden!

Laat de woning inspecteren

Voordat je een woning koopt is het al belangrijk om een specialist in te schakelen voor een technische keuring. Ook na aankoop is het verstandig om met een specialist door het huis te lopen. Vertel wat je precies verwacht van het huis, hoe je het interieur straks voor je ziet en welke extra’s nodig zijn. Een specialist kan jou vervolgens precies vertellen welke stappen er genomen moeten worden om dit te realiseren.

Hij kijkt niet alleen naar de oppervlakte, maar zal ook de details bewonderen. Loopt de schuifdeurrails wel goed, zit het schilderwerk er goed op, hoe zit het met de kwaliteit van de muren en vloeren? Als de woning na inspectie goedgekeurd wordt, weet je zeker dat je met een gerust gevoel aan de slag kunt gaan. Een goede voorbereiding is immers al het halve werk!

Share.

About Author

Leave A Reply