donderdag, juli 18

Raam- en deur trends in 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ramen en deuren zijn een belangrijk onderdeel van je huis. Ze kunnen je huis een mooie uitstraling geven en hebben ook nog een functionele functie. Het kan je huis dus enorm verbeteren door de ramen en deuren aan te passen. In dit artikel nemen we raam- en deur trends met je door zodat je inspiratie op kunt doen voor het transformeren van je huis.

Raamtrends

De ramen in je huis oefenen op veel gebieden invloed uit. Zo kan een nieuwe raaminstallatie de inrichting van je huis aantrekkelijker en efficiënter maken. Bereken voordat je hier aan begint wel je maximale budget. Want het plaatsen van nieuwe ramen kan nog wel eens duur uitpakken.

Energie-efficiëntie

Milieuvervuiling is een veelbesproken onderwerp. Veel mensen zijn op zoek naar de meest energie-efficiënte ramen die beschikbaar zijn. Zo kiest men voor met schuim geïsoleerde vensters met dubbel of driedubbel glas. Op deze manier leef je comfortabeler en bespaar je op de energierekening. Ook kan je kiezen voor producten die gemaakt zijn van recyclebaar materiaal.

Zwarte raamkozijnen

De stijl is ook erg belangrijk bij het kiezen van een nieuw venster. Dit jaar zijn zwarte kozijnen erg populair. Zwarte kozijnen kunnen in bijna elk soort materiaal worden geleverd, waardoor het een populaire keuze is. Weet je niet zeker of het wel past bij jouw huis? Test het dan uit door slechts één kozijn aan te passen. Je kan ook overleggen met een interieurarchitect, mocht je daar het budget voor hebben.

Gordijnen

Gordijnen kunnen je ramen met een lager budget een beter uitstraling geven. In 2019 zijn kleurrijke gordijnen met patronen een trend. Je kan ze in bijna iedere kamer plaatsen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Gordijnen zijn ook nog eens functioneel doordat ze licht buiten houden en je privacy beschermen.

Slimme zonwering

Slimme technologie in huis wordt steeds populairder. Daarom is het ook geen verrassing dat slimme zonwering een enorme trends is. Denk bijvoorbeeld aan een rolgordijn die je met een smartphone kan besturen. Zo kan je zelfs je rolgordijn besturen wanneer je niet eens thuis bent. Van deze technologie gaan we nog veel horen.

Tip: rolgordijn verduisterend.rolgordijn verduisterend

Trends in voordeuren 2019

Je voordeur is vaak een van de eerste dingen die een bezoeker opvalt. Daarom wil je ervoor zorgen dat deze up-to-date is met de laatste trends. In 2019 zien we de onderstaande trends vaak terug.

Gewaagde kleuren

Je hebt misschien wel gezien dat veel mensen een voordeur hebben die opvalt. Veel mensen kiezen voor felle kleuren, dat zorgt voor een trendy uitstraling. Het verven van je voordeur is een goede manier om je oudere deur nieuw leven in te blazen zonder het te vervangen.

Decoratie van je voordeur

Een van de makkelijkste manieren om je voordeur stijlvoller te maken, is om het te decoreren. Daarnaast is het ook nog eens budgetvriendelijk. Er zijn genoeg decoratieve producten te vinden die je aan je voordeur kunt hangen. Denk aan een voordeurklopper of andere aanhangsels die in alle kleuren en soorten verkrijgbaar zijn.

Ramen en deuren zijn een belangrijk onderdeel van je huis. Ze vereisen wellicht geen complete vervanging maar je kan het wel overwegen om delen ervan aan te passen. Zo kan je er zonder te veel budget voor zorgen dat je huis een nieuwe uitstraling krijgt.

Share.

About Author

Leave A Reply