donderdag, september 21

Tips voor het vinden van dé perfecte stoel voor de woonkamer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De woonkamer –  het is dé belangrijkste plek in het gehele huis. Hier plof je neer na een lange dag werken, breng je vrije tijd door met familie en vrienden of kijk je simpelweg naar je favoriete serie op televisie. Het voornaamste doel van de woonkamer is dus het brengen van rust en comfort. Heel belangrijk in de huidige drukke tijden. Het meubilair in de woonkamer speelt hier natuurlijk een belangrijke rol in. Daarom is het kiezen van comfortabele en goed uitziende meubels in de woonkamer ook een ware must. En dan met name als we kijken naar goede stoelen. Een goede stoel in de woonkamer mag uiteraard niet ontbreken, maar het aanbod is tegenwoordig zó groot dat je vast door de bomen het bos niet meer ziet. Op welke factoren let je? Waar hou je precies rekening mee?

In dit artikel zetten we een aantal tips op een rijtje om dé perfecte stoel voor de woonkamer te vinden. Zo wordt het maken van een definitieve beslissing direct een stuk gemakkelijker.

Een goede frame

Bij het kopen van een nieuwe stoel ben je vaak geneigd om vooral op de stoffering en daarmee ook het totaalplaatje te letten. Maar wist je dat het frame (het skelet van de stoel) minstens net zo belangrijk is? Hoewel deze uiteraard wel wat minder zichtbaar is met het blote oog. De meeste frames worden tegenwoordig gemaakt van hout of metaal. Maar er zijn ook stoelen die van (duurzaam) plastic worden gemaakt.

Het is bij het kiezen van een goed frame vooral belangrijk om rekening te houden met de eigen persoonlijke wensen. Wanneer duurzaamheid voor jou een belangrijke rol speelt, dan moet je kiezen voor materialen met een lange levensduur en die op de juiste wijze zijn geproduceerd. Het framemateriaal beslaat tegelijkertijd ook de helft van de kosten voor de stoel. Het materiaal wat je kiest, bepaalt dus voor een groot deel ook de prijs van de stoel.

Bekleding van de stoel

De bekleding van de stoel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het totaalplaatje. Daarom is het belangrijk om hier zeker de nodige aandacht aan te besteden. Bedenk van tevoren welke stoffering jouw voorkeur heeft. Het moet ook vooral praktisch zijn. Zo is een stoffen stoel misschien prachtig om te zien, maar minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en/of huisdieren. Voordat je het weet zit de stoel vol met haren of wordt er regelmatig een glas drinken omgestoten, waardoor de bekleding al gauw niets meer waard is. In dat geval kun je beter kiezen voor een afneembare stof, zoals leer.

Bij het kopen van een nieuwe stoel is het tevens verstandig om op de kwaliteit van de bekleding te kiezen. De ene stoffen stoel is immers kwalitatiever dan de andere. Let daarom op scheuren en defecten in de vorm van de plooien en de kwaliteit van de naden in de stoel. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

Share.

About Author

Leave A Reply