vrijdag, juni 21

3 tips voor de aanschaf van jaloezieën op maat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De aanschaf van nieuwe raambekleding kan soms best wel spannend zijn. Er zijn immers enorm veel dingen om rekening mee te houden. Bovendien bepaalt de raambekleding voor een groot deel de sfeer in huis. Daarom is het enorm belangrijk om de juiste keuzes te maken. Ben jij op zoek naar de juiste jaloezieën op maat, maar lukt het je maar niet om die spreekwoordelijke knoop door te hakken? Zijn er simpelweg nog teveel twijfels? Dan wordt het hoog tijd om je bij deze zoektocht te helpen. Het uitzoeken van nieuwe raambekleding op maat kan namelijk ook gewoon heel leuk zijn. Als je weet waar je op moet letten, zal het telkens een stukje gemakkelijker worden. Daarom volgen hier 3 tips voor de aanschaf van jaloezieën op maat om je op weg te helpen. Lees mee en laat je inspireren.

1.      Zo kies je de juiste kleur

Raambekleding vormt dé basis van jouw gehele interieur. Wanneer de basis niet klopt, dan zal je dit in het gehele interieur merken. Wanneer je een mooie eenheid in huis wilt creëren is het dan ook belangrijk om niet alleen voor de juiste raambekleding te kiezen, maar ook om voor een geschikte kleur te kiezen. Let er hierbij op of een kleur niet te overheersend is voor je interieur en van welke woontrend jij momenteel geniet. Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden wanneer je de juiste kleur wilt bepalen.

Bedenk ook goed dat jaloezieën op maat over het algemeen heel wat jaren mee zullen gaan. Het is dan ook zonde als je voor een kleur kiest die op dit moment heel sfeervol is en er vervolgens achter komt dat deze niet meer mooi staat wanneer je het interieur aanpast. Je moet natuurlijk niet willen dat je bij iedere interieurverandering nieuwe raambekleding aan kunt schaffen. Dat is zonde van het geld.

Kies daarom bij voorkeur voor een neutrale kleur die eenvoudig met verschillende interieurstijlen te combineren zal zijn. Dan maakt het niet uit hoe vaak je het interieur aanpast, want de jaloezieën zullen altijd mooi blijven passen.

2.      Lamellen kiezen

Het grootste voordeel van jaloezieën op maat is dat je deze geheel naar eigen wens en jouw interieurstijl kunt aanpassen. Zo is het zelfs mogelijk om de lamelbreedte aan te passen. Over het algemeen kun je kiezen uit de volgende maten: 16mm, 25mm of 50mm. Hierbij is het belangrijk om naar het soort raam te kijken. Voor kleine ramen of voor montage op deuren is het verstandig om voor de kleinste lamelbreedte te kiezen.

Bij grote ramen kies je weer voor de grootste lamelbreedte. Hiermee accentueer je de breedte van het raam en geniet je van een sfeervolle en stoere uitstraling. Bij een gemiddeld raam kies je voor de 25mm. Deze zijn meer dan geschikt.

3.      Materiaalkeuze

Jaloezieën zijn tegenwoordig werkelijk in alle soorten, maten en materialen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor houten-, pvc-, of zelfs aluminium jaloezieën. Welk materiaal voor jou de beste keuze is hangt met name af van de woonstijl en het gebruiksgemak wat je wilt ervaren. Lees je daarom goed in en ontdek de verschillende voor- en nadelen van ieder materiaal. Zo maak je eenvoudig de juiste beslissing. Laat je hierbij niet leiden door de meningen van anderen. Het gaat er immers om wat jij prettig en mooi vindt.

Share.

About Author

Leave A Reply