vrijdag, juni 21

6 manieren om je slaapkamer koel te houden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als de temperatuur over enkele weken of maanden weer stijgt, is het tijd om te kijken hoe je je slaapkamer koel kunt houden. Dan kun je komende zomer zweterige, slapeloze nachten voorkomen.

1. Verbetering de raambekleding

Transparante gordijnen zien er misschien leuk uit, maar ze maken je slaapkamer warmer. Het installeren van aluminium jaloezieen of dikke gordijnen kan de hoeveelheid warmte die via het raam de kamer binnenkomt, aanzienlijk verminderen. Dit is met name van belang bij kamers met veel glas en als je kamer veel licht krijgt bij zonsopgang of zonsondergang.

2. Investeer in kamerplanten

Bomen of ander groen kunnen een deel van de zon blokkeren en kamers koeler houden gedurende de dag. Hoe groter de plant, hoe meer zonlicht hij tegenhoudt.

3. Upgrade je lampen

Gloeilampen verhogen niet alleen je energiekosten, ze verhogen ook de temperatuur in je slaapkamer. Ouderwetse gloeilampen geven 90 procent van hun energie af als warmte. Vervang ze liever door spaarlampen. Deze lampen verbruiken 75 procent minder energie en gaan 10 keer langer mee. LED-lampen verbruiken zelfs 80 procent minder energie en gaan 25 keer langer mee.

4. Installeer een plafondventilator

Je hoeft geen dure airconditioning te plaatsen om je slaapkamer koel te houden. Zet in plaats daarvan gewoon je plafondventilator aan, maar zorg ervoor dat je hem goed gebruikt. Draai de motor om zodat de bladen tegen de klok in draaien om een briesje te creëren.

5. Dicht alle kieren rond je ramen af

Het vernieuwen van je ramen kan helpen om koele lucht langer in huis te houden. Als het vervangen van je oude ramen er niet in zit, kun je kieren afdichten.

6. Voorzie je ramen van reflecterende folie

Reflecterende raamfolie houdt zo’n 60 procent van de zonnewarmte buiten. In principe laat het nog steeds licht door je ramen schijnen, maar het filtert net genoeg weg zodat je kamer niet oververhit raakt.

Share.

About Author

Leave A Reply