zaterdag, mei 28

Welke vloer is geschikt voor in de badkamer?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een badkamervloer is bepalend voor de sfeer en het aangezicht van je badkamer. In de badkamer begin je je dag voordat je naar werk gaat en eindig je de dag voordat je gaat slapen. Daarom is het logisch dat de badkamer sfeervol en helemaal naar jouw smaak is ingericht. Op deze plek in het huis wil je natuurlijk ultiem kunnen ontspannen. De vloer is een belangrijk onderdeel van de badkamer, maar hoe bepaal je nu wat het beste past bij jou. In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van de verschillende typen vloeren voor in de badkamer. Bekijk ook eens badkamerdepot.be.

Tegels: welke kies je?

Om de juiste tegels in de badkamer uit te kiezen, is het belangrijk dat deze zijn voorzien van een hoge slipweerstand. Bepalende factoren voor die slipweerstand zijn de ruwheid van de oppervlakte en de vuil- en slijtageweerstand. Het materiaal van de tegels is keramisch en daarom een natuurproduct. Daarom kunnen en formaten van de tegels lichtelijk afwijken. Tegels worden daarom ingedeeld in een eerste en tweede keus. De tweede keus wijkt vaak iets meer af en daarom goedkoper. De eerste keus is wel wat duurder, maar het is makkelijker met leggen en ze blijven langer mooi. Wil je op safe spelen? Kies dan altijd voor de eerste keus tegels.

Naast de standaard tegels kun je ook kiezen voor mozaiek tegels. Mozaïek is tijdloos en past in elk type interieur. Deze stijl van betegeling bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken en Romeinen. De grote badkamers van de welgestelde klasse werden voorzien van mozaïek afbeeldingen om de goden te vereren. Nu bestaat mozaïek uit kleine vierkante tegeltjes in een variëteit aan kleuren. De tegels worden geschikt gemaakt voor de keuken en de badkamer, voor zowel op de vloer als tegen de wanden.mozaiek tegels

Beton- of gietvloer: voor de badkamer van nu

Een vloer met betonlook past helemaal bij de badkamer van nu. Er zijn tegenwoordig wel drie manieren om je badkamer een moderne uitstraling te geven. De eerste manier is met betoncire, oftewel betonstuc. Dit pleistermateriaal is een combinatie van cement en kunsthars. Het wordt in dunne lagen op de vloer aangebracht en afgewerkt met een speciale hars om de vloer mooi te houden. Een tweede optie zijn betontegels, die je op de vloer legt als normale tegens. Een derde optie is gepolierd beton. De betonlaag wordt afgewerkt met een laag van kwartsdeeltjes, waardoor de vloer mooi gaat glanzen en lang mooi blijft.

Marmer: klasse en comfort

Marmer is ook een natuurlijk materiaal en past heel goed als je de badkamer een luxe uitstraling wil geven. Vooral als je van de badkamer een heuse thuisspa wil maken. Vooral met wit marmer krijgt de badkamer een rustige en glamoureuze uitstraling. Wil je een optimale combinatie van strak en stijlvol? Dan zit je helemaal goed met donker of beige marmer. Verder kun je kiezen uit verschillende kleurschakeringen met dit materiaal, zodat je de badkamer geheel naar eigen smaak kan inrichten.

Wil je nog meer weten over de verschillende soorten tegels voor in de badkamer? Laat je dan goed informeren bij een specialist bij de tegel- of badkamerspecialist. Zo doe je ook nog eens inspiratie op, wat natuurlijk altijd goed is.

Share.

About Author

Leave A Reply