dinsdag, augustus 9

Deze dingen maken echt sfeer in je huis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ons huis richten we vaak in met de standaard zaken zoals een bank, stoel, eettafel, stoelen, tv meubel etc. Om sfeer te creëren in je huis is er vaak net even wat meer nodig dan alleen de standaard aankleding. Natuurlijk brengen deze al heel veel sfeer, als je kiest voor de juiste materialen en wanneer het mooi bij elkaar past. Wanneer je naast de standaard aankleding nog wat extra zaken toevoegt kan je woonkamer al net even een hele andere sfeer krijgen. Dit kun je doen door kleine toevoegingen van accessoires, maar uiteraard ook met een aantal grotere eyecatchers. Lees je mee?

Groen is het keyword

Je hoeft je woonkamer echt niet in een jungle te veranderen, alhoewel dat nu wel een hartstikke hip thema is. Door de toevoeging van een aantal planten in huis, breng je het groen erin. Dit zorgt voor leven en meteen ook voor sfeer. Hou je niet heel erg van planten? Kies dan voor één grote, bijvoorbeeld een palm. In een mooie pot naast de bank kan dit echt dé toevoeging zijn die je nog nodig had. Ben jij wel fan van planten? Zet er dan her en der wat neer in je woonkamer, kies voor zuurstofverrijkende planten dat is meteen goed voor je! Om de rust te bewaren adviseer ik je om alle potten in dezelfde kleur te nemen. Neem één kleur die je in huis graag als accessoires kleur wilt houden en koop ook bloempotten in deze kleur. Zo zorg je voor een geheel en wordt het niet meteen heel onrustig.

Groen is het keyword

Warmte brengt sfeer

Uiteraard hebben we in de winter meer behoefte aan een warme uitstraling dan in de zomer. Maar warmte kan door meerdere zaken worden toegevoegd. Heb je een ruimer budget? Dan is een houtkachel echt een goede sfeermaker. Het lekker knisperende geluid terwijl het buiten koud is, laat de winter maar beginnen! Heb je een iets minder groot budget? Dan kun je de warmte ook heel goed aanbrengen door accessoires zoals een plaid van lekker fluffy materiaal. Zorg er wel voor dat de plaid lekker groot is, wanneer je er onder ligt en je bent aan het stoeien omdat het te klein is schiet het natuurlijk niet op. Kussens geven ook een gevoel van warmte. Het leukste is om te werken met verschillende materialen waardoor je de bank gelijk een stuk comfortabeler wordt. Je bank straalt uit alsof je er nu in wilt duiken en nooit meer wil opstaan.houtkachel thuis

Kleuren doen wonderen

Net zoals ze in de mode een kleurenwaaier hebben met allerlei verschillende soorten kleuren waar je mee kunt kijken wat bij je past, geldt dit voor je woonkamer ook. Koude kleuren zoals zilver en grijs zorgen automatisch voor een minder warme look. Warme kleuren zoals goud geven je woonkamer gelijk een warm gevoel. Pas wel op, wanneer je teveel goud aanbrengt kan het natuurlijk weer doorslaan, maar combineren met bijvoorbeeld een diep groene kleur brengt al meer warmte in huis. Het is ook meteen een iets goedkopere optie. Accessoires zijn vaak ook in de uitverkoop goed te vinden en zo kun je nog eens wisselen van interieur zonder grote uitgaven te doen!

Share.

About Author

Leave A Reply