zaterdag, november 28

Wat je nodig heeft om een hypotheek aan te vragen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In dit artikel vindt u veel informatie over wat u nodig heeft om een hypotheek aan te vragen. Natuurlijk gebeurt er meer tijdens het kopen van uw huis, zoals een notaris regelen bij de degoedkoopstenotaris.nl, maar dit kunt u alvast doen voordat u naar huizen gaat kijken.

Begin met het verzamelen van alle documenten die u nodig hebt voor de hypotheek aanvraagprocedure. Dit kan zijn:

  • bank afschriften van uw bankrekening van uw spaarrekening(en) en betaalrekeningen
  • loonstroken van de laatste zes tot twaalf manden
  • verklaringen van inkomstenbelastingen van u (en uw partner)

Als u een zzp/ondernemer bent dan is het bovenstaande niet genoeg. U moet voor de hypotheek meerdere formulieren invullen en meer informatie verstrekken over uw belastingaangifte. omdat u deze niet jaarlijks maar per kwartaal of zelfs maandelijkse doet. Alle documenten moeten nauwkeurig zijn. Zorg ervoor wanneer u informatie verstrekt aan de geldverstrekker dat alle informatie overeenkomt met de informatie die op de documenten staat.

Bijvoorbeeld, rond niet uw salaris af als er op uw loonstroken een specifiek cijfer staat en zorg er ook voor dat u eerlijk bent tegen uw kredietverstrekkers. Ze komen er namelijk achter wanneer u bijvoorbeeld een schuld hebt.hoogte hypotheek

Bovenstaande is de basis voor het aanvragen van een hypotheek – sommige kredietverstrekkers zouden u kunnen vragen om meer papierwerk. Houd in gedachten dat verschillende kredietverstrekkers verschillende criteria rond inkomen en uitgaven hebben. Vraag uw geldschieter of onafhankelijke hypotheekadviseur wat u nog meer nodig zou kunnen hebben. Hierdoor bent u op tijd met al uw documenten.

Let op, afdrukken van online afschriften van uw lopende betaalrekening en spaarrekening kan niet mogelijk zijn via uw computer. Het kan mogelijk zijn dat u een verklaring via de bank moet vragen, zodat deze officieel is. Deze worden ook sneller geaccepteerd door de hypotheker, notaris en de makelaar.

Share.

About Author

Leave A Reply