zaterdag, december 4

Tips om eindelijk van die rare geurtjes in huis af te komen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hangt er een rare lucht in huis? Daar heeft iedereen op z’n tijd weleens last van. Er zijn zo wel vijftig redenen aan te voeren waardoor een onaangename geur in je woning veroorzaakt zou kunnen worden. Het is handig om de oorsprong uit te zoeken en te kijken naar wat je kunt doen om er vanaf te komen. In deze blog worden een aantal tips gegeven om je van een rare lucht in huis te ontdoen. Meestal wordt daarmee volstaan. Maar wat als het niet voldoende helpt? Zou je dan nog iets anders kunnen doen om een vieze geur uit je huis te verdrijven? Ook dat kun je hieronder lezen.

Wat kan een rare lucht in huis veroorzaken?

Een rare lucht in huis kan door veel verschillende dingen veroorzaakt worden. Een paar van de meest voor de hand liggende zijn een volle vuilniszak die al te lang binnen staat. Rondslingerende gedragen zweetsokken of ondergoed. Bedorven etensresten in de koelkast. Een overvolle asbak, een kamer waarin wiet is gerookt en dit alles in combinatie met potdichte ramen en deuren. Maar er kunnen ook meer ernstige dingen aan ten grondslag liggen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een dode muis, die ergens ligt te rotten. Een defect aan de riolering. Of schimmel aan je wanden of plafond. Dit alles kan zorgen voor een zeer onplezierige rare lucht in huis, dat een actie vereist.

Tips om een rare lucht in huis te verdrijven

De tips om een rare lucht in huis te verdrijven, zijn hele simpele. Het belangrijkste is om je woning schoon te maken en te houden. Gooi die stinkende vuilniszak zo gauw deze gevuld is in de vuilcontainer. Stop al je gedragen kleding tijdens het uitkleden met dezelfde handeling meteen in de wasmand. Rook bij voorkeur niet binnenshuis, maar buiten. Eet overgebleven maaltijden of restjes het liefst de volgende dag. Maak de koelkast regelmatig schoon. Check daarbij of de producten die er al een langere tijd in bewaard worden nog houdbaar zijn. Bij een rioollucht is het belangrijk om de afvoerputjes op verstopping na te kijken. Verwijder regelmatig de zeepresten en haren die erin zitten. Blijft deze onaangename geur toch hangen, laat dan de afvoerbuizen nakijken of deze goed zijn aangesloten en geen luchtlek hebben. Maak gebruik van luchtverfrissers, zoals bloemen, esoterische oliën of een neutraliserende spray om van een rare lucht in huis af te komen. Maar beter nog, ventileer regelmatig door de ramen lekker open te zetten. Hierdoor kunnen de ongewenste geuren verdwijnen en komt er frisse lucht naar binnen.

Wat kan je doen als je niet van de onaangename geur in je woning afkomt?

Wat kan je doen als je je houdt aan bovenstaande tips voor een schoon huis, maar je komt toch niet van die rare lucht in je woning af? En het lukt je niet om de oorzaak daarvan te achterhalen? Het is in dat geval goed om bij te houden wanneer je die ongewenste geur precies ruikt. Is dit bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip? Of houdt het verband met bepaalde weersomstandigheden. Is de geur continu aanwezig of ruik je het bij vlagen? Deze informatie kan een geuronderzoek ondersteunen. Dit kan worden uitgevoerd door een deskundig bedrijf. Die de oorsprong van de onaangename geur kan achterhalen en aanpakken. Zodat die rare geur verdwijnt

Share.

About Author

Leave A Reply