zaterdag, december 4

Advies voor behang

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer jij hebt besloten om de kinderkamer van jouw zoon of dochter opnieuw te gaan behangen, zal je in de eerste plaats op zoek gaan naar hét geschikte kinderbehang voor de kinderkamer. Wanneer je gaat behangen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wanneer je naar de bouwmarkt gaat voor het kopen van kinderbehang is het belangrijk dat alle behangrollen hetzelfde kleurnummer bevatten. Wanneer dit namelijk niet het geval is, kan het zijn dat er kleurverschil zit tussen de verschillende behangrollen waardoor het uiteindelijke eindresultaat misschien niet helemaal naar wens zal zijn. Wanneer je het behang op de muren gaat plakken is het belangrijk dat je in één keer een gehele wand afmaakt. Je kunt niet vandaag de ene helft van de wand behangen zodat je volgende week de andere helft kunt doen. Wanneer je dit namelijk zou doen loop je de kans dat er kleurverschil of structuurverschil in die wand ontstaat. Naast het voorkomen van kleurverschil zijn er nog talloze andere zaken waar je op moet letten.

Hier moet je op letten

Wanneer je al het oude behang van de muren in de kinderkamer hebt afgestoomd, kun je gaan starten met het opnieuw behangen van de kamer. Wanneer je het behang in banen gaat knippen, is het belangrijk dat je de decorkant naar boven op tafel laat liggen. Vervolgens verschuif je steeds de banen daarop zodat de patronen precies passen. Wanneer je behang gaat snijden is het belangrijk dat je de banen ongeveer 10 cm. langer snijdt. Dit zodat de banen goed op elkaar aan kunnen sluiten. Wanneer je kinderbehang hebt gekocht waarbij je eerst de banen in moet smeren, is het belangrijk dat je niet meer banen insmeert dan dat je in een kwartier tijd kunt plakken. Dit om te voorkomen dat de behanglijm uitdroogt. Wanneer je aan het behangen bent, kan het voorkomen dat er allerlei bobbeltjes op het behang zichtbaar zijn, of dat er flinke naden zichtbaar zijn tussen de banen behang. Gelukkig kun je deze oneffenheden wegwerken.behang woning

Oneffenheden wegwerken

Wanneer er naden ontstaan tussen de verschillende banen behang, kun je deze naden wegwerken met een speciale nadenroller. Wanneer er bobbeltjes onder het behang zichtbaar zijn zoals luchtbellen, kun je deze wegwerken met een special behangspatel. Bobbeltjes die al van tevoren op de muur die jij aan het behangen bent kun je niet zomaar één, twee, drie wegwerken. Voordat je start met het behangen is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat de muren egaal zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de muren die jij gaat behangen zuigen. Wanneer dit namelijk het geval is, heb je vele malen meer behangplaksel nodig dan wanneer dit niet het geval is. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Wanneer je alle banen hebt geplakt, kun je starten met afwerken. Zo zal je naar alle waarschijnlijkheid aan de onderkant van de banen wat overtollig behang weg moeten halen. Dit kun je doen door met een stompe kant kan van een schaar langs het overtollige behang op de plint te wrijven. Hierdoor ontstaat er een vouwlijn zodat je het overtollige behang weg kunt knippen. Je kunt dit tevens ook doen met een stanleymes. Wanneer je dit doet is het wel belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. Je wilt immers niet dat je het net geplakte behang te ver afsnijdt of beschadigt.

Share.

About Author

Leave A Reply