zondag, februari 25

De drie voordelen van houten jaloezieen op maat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je zult ze vast al eens gezien hebben: houten jaloezieën op maat. Deze raamdecoratie is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. En dat is ook niet heel gek, want wat staan ze toch mooi! Ze passen perfect thuis in elk interieur en geven direct meer sfeer en warmte. In dit artikel lees je de drie belangrijkste voordelen van houten jaloezieën

#1 Perfecte privacy

We herkennen allemaal wel de binnen glurende buren. Helaas voor hen is dat niet meer mogelijk dankzij jouw nieuwe houten jaloezieën. Omdat je deze typen jaloezieën vaak over het gehele raam hebt hangen, is er weinig ruimte over om tussen de horizontale lamellen door te kijken. Gelukkig hoef jij ze zelf niet helemaal dicht te doen, waardoor er nog voldoende natuurlijk licht van buiten naar binnen komt. 

#2 De isolerende werking

Omdat je je nieuwe jaloezieen over het gehele raam hebt hangen, kan de warmte van binnen moeilijk via de ramen ontsnappen. Want wist je al dat je tot wel 30% aan warmte verliest via kale ramen? Veel mensen weten dit niet, waardoor ze onnodig veel warmte moeten stoken. Met houten jaloezieën is dat niet meer nodig. In de winter blijft de warmte binnen, in de zomer juist buiten! 

#3 Voor elk interieur geschikt

Of je nu een industrieel interieur hebt of juist dol bent op de wittinten uit een Scandinavisch interieur? Voor elke woonstijl zijn er mooie horizontale lamellen te vinden. Het fijne is dat er zoveel mogelijk is. De meeste jaloezieen worden gemaakt van Lindehout. Omdat dit type hout heel makkelijk te bewerken is, kun je deze in vrijwel elke kleur laten lakken. Jaloezieën gemaakt van Abachi hout of bamboe hout zijn wat moeilijker te bewerken. Hierdoor blijft de houtnerf hier duidelijk te zien. Dit geeft een heel stoer, authentiek effect. Perfect als je een eyecatcher in je interieur wil. 

Juist doordat elk type hout anders is, raden we je altijd aan om gratis kleurstalen aan te vragen. Hierdoor kun je thuis vergelijken en bepalen welke kleur het beste past bij je woning en de kleuren van de muur, de meubels en de vloer.

Share.

About Author

Leave A Reply