zondag, april 14

Waarmee helpt een seniorenbed?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben jij reeds wat op leeftijd en ben je op zoek naar een bed dat je meer comfort biedt? Dan is het slim om je te oriënteren op een zogeheten seniorenbed. Zo’n bed is speciaal ontwikkeld voor senioren, oftewel voor mensen die wat stijver zijn en minder goed te been. Een seniorenbed biedt vele voordelen, die we in dit artikel voor je op een rijtje zetten. Doe jezelf een plezier en schaf een luxe bed aan dat van allerlei technische hoogstandjes is voorzien. Niet alleen slaap je dan een stuk lekkerder, maar je staat ook gemakkelijker op uit bed. Hoe dat mogelijk is? Dat lees je hier!

Een seniorenbed met hoog laag functie

Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij een zogeheten seniorenbed is natuurlijk een hoog laag functie. Dit wil zeggen dat je de bedbodem (oftewel het matras) in zijn geheel in hoogte kunt verstellen. Dit is super handig voor wie moeite heeft met in en uit bed stappen. Normale bedden zijn relatief laag voor mensen met rugklachten of stijve spieren en gewrichten. Zeker opstaan uit bed is dan erg lastig. Een hoog laag bed kan worden verhoogd op het moment dat je in bed stapt, waarna je hem weer lager zet om te slapen. Dit biedt optimaal comfort voor mensen die normaal gesproken met moeite in en uit bed stappen. Bovendien is een hoog laag bed ook prettig voor mensen die zorg verlenen. Door het bed op hoogte te zetten hoeven ze niet zo ver te bukken, en dat levert een ergonomische werkhouding op.

Ga voor een bed met FPS-technologie

Wil je wat comfort betreft echt het beste van het beste in je seniorenbed? Ga dan voor een bed met FPS-technologie. Dit zijn subtiele geluidsgolven die in het matras worden geproduceerd. Je hoort ze niet, maar ze hebben wel een weldadig effect op je lichaam. Deze geluidsgolven zorgen er namelijk voor dat je spieren herstellen, je bloedsomloop verbetert en je zo meer afvalstoffen afvoert. Een heuse weldaad voor mensen met chronische pijnklachten zoals reuma, artritis en fibromyalgie. Deze techniek is dus zeker niet alleen geschikt voor in een hoog laag bed voor senioren, maar voor iedereen die wel wat extra herstel kan gebruiken gedurende de nacht.

Een bed op maat voor senioren

Naast een elektrische bedbodem en FPS-technologie zijn er nog veel meer zaken waarmee je een bed voor senioren kunt aanvullen. Denk maar eens aan een beugel aan de zijkant, zodat je niet uit bed kunt vallen. Super praktisch en erg veilig! Maar ook een hoofdeinde dat je met één druk op de knop omhoog kunt zetten. Dit is prettig voor wie graag in bed leest of tv kijkt.

Slaap jij graag samen met je partner in een tweepersoons bed, maar wil je wel van de voordelen van een seniorenbed profiteren? Kies in dat geval voor een deelbaar bed. Dit is een tweepersoons bed dat bestaat uit twee losse delen, die je gemakkelijk uit elkaar rijdt door de wieltjes die er onder zitten. Zoals je ziet kun je seniorenbedden op alle mogelijke manieren personaliseren. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe bed toekomstbestendig is, en dat je er jaren mee vooruit kunt.

Share.

About Author

Leave A Reply