zaterdag, mei 28

Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ga je binnenkort verhuizen of zijn je huidige tuinmeubelen aan vervanging toe? Nu de lente weer voor de deur staat, is het hoog tijd om nieuwe design tuinmeubelen aan te schaffen. Die beslissing is echter niet zo gemakkelijk gemaakt als het lijkt. Tegenwoordig vind je een enorm breed assortiment in tuinmeubelen. Niet alleen in alle soorten, maten en kleuren, maar ook nog eens in diverse prijscategorieën. Hierdoor is het maken van een definitieve beslissing een stuk lastiger geworden. In dit artikel helpen we je een handje op weg. Wij vertellen je waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen en hoe je de juiste meubels voor jouw tuintje uitkiest.

Hoeveel ruimte is er?

Bereken eerst met hoeveel ruimte je aan de slag kunt gaan. Hoe groot is je tuin? Hoe groot mag het terras straks zijn? Moet er ruimte overblijven voor een speelplaatsje of moestuin? Bedenk niet alleen hoeveel beschikbare ruimte er is, maar ook in hoe groot een meubelstuk maximaal mag zijn. Zo is het bij een tuinset belangrijk om te weten dat je ongeveer 75 cm extra ruimte nodig hebt om een stoel naar achteren te kunnen schuiven. Dit zijn allemaal belangrijke elementen om extra rekening mee te houden. Zo kom je na aankoop niet voor vervelende verrassingen te staan.

ruimte tuinmeubelen

Materiaalkeuze

Ook de materiaalkeuze speelt een belangrijke rol als je nieuwe tuinmeubelen aan wilt schaffen. Hierbij speelt je eigen smaak natuurlijk een essentiële rol, maar ook de duurzaamheid en het onderhoud van het product. Wanneer je weinig tijd en/of zin hebt om je tuinmeubelen op periodieke basis te behandelen, is de keuze voor hout misschien minder verstandig. We weten immers allemaal dat dit materiaal om meer onderhoud vraagt, zeker als je wilt dat de kwaliteit optimaal blijft. Geniet je liever van een onderhoudsarme tuin? Kies dan voor RVS, plastic of aluminium. Deze materialen kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk te onderhouden. Bovendien geniet je van een zeer lange levensduur, zodat je langer plezier beleeft aan de meubels.

Wat heb je precies nodig?

Wanneer je overweegt om nieuwe tuinmeubelen te kopen, heb je vast en zeker al over de verschillende mogelijkheden nagedacht. Hierbij is het vooral belangrijk om te bepalen wat je precies nodig hebt. Dit is afhankelijk van de rol die jouw tuin gaat vervullen. Als je iemand bent die graag dagenlang van de zon geniet, is een prachtige loungeset een ware aanrader. Wanneer je echter houdt van lekker lang tafelen of spelletjes spelen met vrienden en familie kan je beter voor een praktische tuinset kiezen.

Naast de tuinmeubelen is het ook belangrijk om alvast aan de accessoires en verlichting te denken. Deze moeten immers wel op elkaar aansluiten. Indien je kiest voor een prachtige Fatboy lamp wil je wel dat deze de stijl van je tuinset versterkt. Wanner één van de elementen niet binnen het geheel past, zal dit zijn weerslag hebben op het eindresultaat. Hou daarom altijd met alle elementen binnen de tuin rekening. Zo geniet je van het beste resultaat deze lente!

fatboy lamp

 

Share.

About Author

Leave A Reply