woensdag, juni 29

4 tips voor een kleine tuin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb jij een knusse kleine tuin? Niets mis mee! Hoe kleiner, hoe minder je hoeft te doen in de tuin toch? Kun je nog wel wat tips gebruiken hoe je hem moet inrichten? Lees dan snel verder en maak jouw knusse tuin fotowaardig.

Tip 1: denk groot

Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden bij een kleine tuin. Wat wil je in je tuin allemaal kunnen doen? Zonnen, dineren, tuinieren, tot rust komen? Een tuin heeft verschillende functies. Ook in een kleine tuin is genoeg ruimte aanwezig voor meerdere functies. Deel je tuin in vlakken en geef ieder vlak een functie. Ga creatief te werk om alles een plekje te geven. Door groot te denken ontdek je vanzelf nieuwe mogelijkheden. Een waterornament kan gerust midden in de tuin. Door de ruimte te doorbreken zie je niet direct de gehele grote van de tuin. Als je beweegt in de tuin en steeds nieuwe uitzichten hebt, heb je van je kleine tuin iets groots gemaakt.

Tip 2: niveauverschil aanbrengen

Bij de tuin indelen in vlakken kun je ook denken aan hoogteverschil. Door minstens twee niveaus aan te brengen in je tuin oogt het groter. Hiermee creëer je namelijk minstens twee verschillende uitzichten. Met een mooie houten trap in het midden van de tuin verplaats je je eenvoudig naar het tweede gedeelte buiten. Hoe hoog je het niveauverschil maakt is aan jou en je tuin. Een verschil van drie traptreden is het meest populair.

Tip 3: ga voor knusse meubelen

Voor welke meubelen je nu moet gaan in een kleine tuin is een veelgestelde vraag. Allereerst zijn inklapbare meubelen aan te raden. Handig voor als je het terras af en toe ook leeg wilt hebben voor een feestje bijvoorbeeld. Ideaal is een inklapbare tuintafel. Deze berg je eenvoudig op. Wil je dineren en loungen, maar je hebt maar ruimte voor één terras? Ga dan voor een loungeset met een hoge loungeset eettafel. Deze hebben de perfecte hoogte om fatsoenlijk vanuit een loungeset te kunnen eten.

Tip 4: verticaal tuinieren

De laatste tip is de hoogte ingaan. Helemaal hip en superhandig in een kleine tuin: verticaal tuinieren. Dus niet in de breedte werken met je bloemen en planten, maar in de hoogte. Maak gebruik van de schutting, een pergola, de regenpijp en laat het groen omhoog groeien. Ook hangplanten zijn ontzettend hip deze dagen. Hang deze op de plekjes waar iedereen

verticaal tuinieren

Share.

About Author

Leave A Reply