zondag, april 14

Waar kun je allemaal op besparen in huis?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je kunt op vele verschillende manieren besparen op je energieverbruik in huis. Wij vertellen je graag op welke manieren je dat het beste kunt aanpakken. Naast het besparen op je verbruik kun je ook energie vergelijken bij Independer en overstappen. Door over te stappen kun je soms wel honderden euro’s per jaar besparen.geld besparen huis

Energie besparen in de badkamer

De meest voor de hand liggende manier om te besparen is natuurlijk wat korter douchen. Op deze manier bespaar je op je gasverbruik door minder water te verwarmen, maar bespaar je ook al door minder water te verbruiken. Verder verbruik je uiteraard ook stroom met verschillende apparaten zoals een scheerapparaat, föhn en een stijl-krultang. Deze apparaten verbruiken niet erg veel en je zal ze ook niet vaker dan nodig gebruiken. Ook gebruik je natuurlijk nog wel een lampje in de badkamer, zorg ervoor dat je deze niet onnodig aan laat staan. Als je de badkamer verlaat is het verstandig om de lampen uit te schakelen, dit geldt overigens ook bij alle andere kamers.

energie besparen badkamer

Energie besparen in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je met wat kleine aanpassingen ook zuiniger omgaan met je verbruik. Vervang bijvoorbeeld de airconditioner die veel verbruikt voor een veel zuinigere ventilator. Laat ook stekkers van bijvoorbeeld mobiele telefoons niet in het stopcontact zitten, dit zorgt voor onnodig sluipverbruik. Ook kun je in de zomer ’s avonds de gordijnen en ramen openen (tot je naar bed gaat) zo kan de kamer afkoelen.energie besparen slaapkamer

Energie besparen in de woonkamer

Met het isoleren van de woning kun je verreweg het meeste besparen op je verbruik. Je kunt denken aan vloerisolatie, plafondisolatie maar ook bijvoorbeeld het isoleren van de muren in de woning. Als je de vloer wil gaan isoleren en je hebt ook een kruipruimte, dan is het verstandig om ook deze kruipruimte te isoleren.

Het is belangrijk dat je voordat je gaat beginnen met isoleren je goed laat informeren over wat de mogelijkheden zijn en welk isolatiemateriaal er het beste gebruikt kan gaan worden.

In een goed geïsoleerd huis zijn de energiekosten aanzienlijk lager. Wil je het verbruik verder laten dalen, dan kun je er ook voor kiezen om de verwarming iets lager te zetten en je iets warmer te kleden. Zeker ’s nachts of wanneer je naar je werk gaat kun je de verwarming gerust lager zetten waardoor je minder gaat verbruiken. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee.energie besparen woonkamer

Nog enkele tips om verder te besparen op je verbruik

Enkele andere handige tips om nog meer te besparen op je energieverbruik zijn:

  • Koop apparaten die qua grootte bij je gezinssamenstelling past. Het is zonde om bijvoorbeeld een te grote koelkast in huis te hebben, deze verbruikt meer dan nodig is.
  • Vervang oude apparaten zoals de wasmachine, droger en koelkast. Als apparaten ouder worden gaan ze meer verbruiken.
  • Laat apparaten niet onnodig op stand-by staan, door middel van een stekkerdoos kun je eenvoudig de stroom helemaal uitschakelen van meerdere apparaten.
  • Let bij het aanschaffen van apparaten op het energielabel. De tijd dat energielabel A het zuinigst was is voorbij. Tegenwoordig is het energielabel A(+++) het zuinigst.

Heb je na deze tips de smaak te pakken en wil je nog meer energie besparen? Kijk dan op de website van Independer en vergelijk ook je energieleverancier met andere leveranciers voor een voordelig.

Share.

About Author

Leave A Reply