woensdag, maart 29

Gietvloer in combinatie met vloerverwarming? De mogelijkheden op een rij!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gietvloeren worden steeds populairder. Ook neemt de vraag naar vloerverwarmingen toe. Maar is dit een match made in heaven of toch niet? En waarom zou men dan juist moeten kiezen voor gietvloeren in combinatie met vloerverwarming? Welke mogelijkheden zijn er? Hoeveel gaat dit precies kosten? Hier vind je alles wat je moet weten!

Kan vloerverwarming met een gietvloer gecombineerd worden?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt namelijk volledig af van het soort gietvloer dat je kiest. De meeste gietvloeren kunnen prima met vloerverwarming gecombineerd worden. Een enkeling echter niet. Daarom is het eerst goed om te ontdekken welke soorten er zijn en welke er wel of juist niet in combinatie met vloerverwarming gebruikt kunnen worden. We zetten ze hieronder op een rijtje:

Polyurethaan gietvloer

Polyurethaan is veel flexibeler dan bijvoorbeeld een epoxy gietvloer. Hierdoor zullen er minder snel scheuren ontstaan, omdat de vloer meebeweegt zodra deze uitzet of juist krimpt door temperatuurverschillen. Daarnaast is de vloer van minimale dikte (tussen de twee en drie millimeter) waardoor de warmte gemakkelijker geleidt kan worden.

Cementgebonden gietvloer

In het jargon op het internet wordt een cementgebonden gietvloer nog wel eens verward met een échte gietvloer. Maar eigenlijk is dat natuurlijk niet zo. Toch willen we deze wel even benoemen. Dit type vloer kan in sommige gevallen zeker gecombineerd worden met vloerverwarming, maar dat hangt wel af van de samenstelling én de dikte.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is verreweg het populairst. Helaas is dit ook vrijwel de enige gietvloer die niet te combineren is met vloerverwarming. Dit komt omdat de vloer weinig flexibel is en daardoor minimale krimp- en uitspanningen kan verdragen. Hierdoor kunnen er sneller scheurtjes ontstaan.

Andere soorten gietvloeren

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten gietvloeren. Denk aan beton cire, mortex en terrazzo. Deze kunnen allemaal met vloerverwarming gecombineerd worden. Toch blijft het risico op scheuren door temperatuurschommelingen aanwezig.

Vraag om advies

Het risico op scheurvorming is bij de ene gietvloer groter dan bij de andere. Daarom is het aan te bevelen om altijd advies te vragen bij een expert, alvorens je een gietvloer met vloerverwarming combineert. Op die manier weet je zeker wat je van je vloer kunt verwachten en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Hou niet alleen rekening met eventuele scheurvorming, maar ook met de wijze waarop de vloer de warmte weet te geleiden.

Prijs

De prijs van een gietvloer ligt ongeveer rond de 100 euro per m2.  Om een goede prijsindicatie te maken is het altijd beter om een deskundige uw vloer te laten beoordelen.

Share.

About Author

Leave A Reply