woensdag, maart 29

Voor het eerst op jezelf wonen? Zo blijf je gezond eten!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eindelijk is het zover: je gaat op jezelf wonen. Na jarenlang sparen, biedingen doen en onderhandelen is het gelukt! Een enorme mijlpaal die natuurlijk gevierd mag worden. Toch komt er waarschijnlijk ook een heleboel op je af. Plotseling moet je alles zelf regelen. Dit lijkt in eerste instantie misschien ontzettend relaxt. Na enkele weken kom je echter al snel tot de conclusie dat op jezelf wonen heel veel van je vergt. Naar het werk gaan, boodschappen doen, koken en het huis onderhouden is minder eenvoudig dan het lijkt. Dan ben je natuurlijk al snel geneigd om voor een snelle en makkelijke maaltijd te kiezen. Food open near me is snel gevonden, maar hoe voorkom je dat je teveel in gewicht zal aankomen? Wij geven enkele tips.

Schakel hulp in

Het is echt geen schande om af en toe hulp te vragen. Integendeel zelfs. Bij het volwassen worden en op jezelf wonen leer je juist dat iedereen hulp nodig heeft. Geef het dan ook gerust aan als het je allemaal te veel wordt. Dat is niet erg. Daar leer je alleen maar van. Bovendien zijn je naasten hoogstwaarschijnlijk alleen maar blij als je bij ze aanklopt. Vraag bijvoorbeeld of je een keer in je ouderlijk huis mag blijven eten of dat je een keertje restjes ophaalt. Wat eten we vandaag makkelijk en gezond!

Experimenteer met verschillende gerechten

Het grootste voordeel van op jezelf wonen is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Jij bepaalt zelf wat er op tafel komt. Was het vroeger altijd eten wat de pot schaft en kon je nooit eens genieten van een bijzondere maaltijd? Geniet er dan van dat het nu anders is. Ga eens op zoek naar verschillende recepten en durf te experimenteren. Ook met dingen die te lang zijn blijven liggen in de voorraadkast. Door te experimenteren met verschillende smaken en structuren trigger je je smaakpapillen en kom je toch de meest verrassende combinaties.

Is het door jouw bedachte recept helemaal mislukt? Schroom je dan niet om van eten bestellen bij Butlon gebruik te maken. Daar leer je van. En het is stiekem ook best wel lekker.

Kook zoveel mogelijk met verse ingrediënten

Probeer pakjes en zakjes zoveel mogelijk te vermijden. Gezond eten begint bij de keuzes die je maakt. Probeer daarom zoveel mogelijk verse ingrediënten in huis te halen en experimenteer. Zo krijg je minder onnodig zout en suiker binnen en blijf je gezond & fit. Weet je niet hoe je bepaalde groentes moet bereiden? Of vind je het lastig om een saus zelf te maken? Zoek dan naar een recept online. De digitale wereld staat bomvol interessante en makkelijke recepten, zodat jij jouw favoriete gerecht geheel zelf kunt bereiden.

Jezelf verwennen mag

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen maar uit groente en fruit. Jezelf verwennen mag dan ook zeker. Probeer alleen de juiste balans tussen ‘verkeerd’ en gezond eten te vinden. Wanneer je jezelf een hele dag laat gaan en ’s avonds food delivery Amsterdam inschakelt hoef je je dan ook echt niet schuldig te voelen. Beperk de volgende dag gewoon je calorie-inname en doe rustig aan, zo zie je echt weinig verschil op de weegschaal.

Share.

About Author

Leave A Reply