woensdag, maart 29

Badkamertegels kiezen: waar moet je op letten?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tegels zijn één van de meest gebruikte materialen voor de afwerking van de badkamer. Wanneer jij nog op zoek bent naar de juiste afwerking, zal je wellicht al snel overweldigd raken door het aanbod. Je gaat voor badkamertegels. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Welke keuzes moet je maken en waar moet je op letten?

De keuze voor badkamertegels is snel gemaakt. Ze beschikken over ontzettend veel voordelen die in een vochtige ruimte van pas kunnen komen. Zo zijn ze eenvoudig te reinigen, waterdicht en ook nog eens in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Kortom, de ideale afwerking voor iedere badkamer. In dit artikel kom je te weten waar je op moet letten, waar je rekening mee moet houden en belangrijker nog: hoe je de juiste keuze maakt!

Voorkom slipgevaar

De badkamer behoort tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Waar deze voorheen enkel werd gebruikt om je even snel op te frissen, is het tegenwoordig steeds belangrijker geworden om over een waar welnessgevoel te beschikken. Mensen willen in drukke tijden graag tot rust komen. Dit gebeurt zowel in de slaap- als badkamer. Toch schuilen er wel wat gevaren bij het inrichten van de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan slipgevaar.Voorkom slipgevaar

De badkamer is een vochtige ruimte, daar ontkom je niet aan. Condens en spatwater creëren al gauw een waar waterballet. Kies daarom in de badkamer voor tegels met een hoge slipweerstand. Zo voorkom je nare valpartijen en verhoog je de veiligheid in de ruimte. Laat je informeren door een badkamerspecialist over de verschillende mogelijkheden, zodat je gegarandeerd de juiste keuze maakt.

Kwaliteitsverschillen

Hoewel tegelfabrikanten altijd met de kwaliteit van hun tegels adverteren, zijn er wel degelijk verschillen te ontdekken. Vloertegels van goede kwaliteit behoren altijd tot de eerste keus van de leverancier. Dit betekent dat er geen of minimale afwijkingen op het tegelwerk aanwezig zijn. Ook kleurverschillen zijn bijna niet te merken. De kwaliteit van tweede keuze tegels kan sterk verschillen. Dit zijn vaak tegels die niet geheel vlekkeloos uit de keuring zijn gekomen, maar wel verkocht mogen worden. Vaak wordt hier een gereduceerde prijs voor gevraagd. Laat je daarom goed informeren over de kwaliteit van de door jou gekozen tegels, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Kleine of grote badkamertegels?

Badkamertegels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Vaak krijg je de keuze tussen grote en kleine tegels. Maar wat is voor jou nu de beste keuze?

Welke badkamertegel voor jou het meest geschikt is, hangt van verschillende factoren af. Dit heeft vooral te maken met je eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. Bedenk wel dat de tegels voor een groot deel de sfeer in de ruimte bepalen. Wij zetten daarom de voor- en nadelen van iedere keuze op een rijtje:

  • Kleine tegels hebben meer voegmateriaal nodig, wat van invloed kan zijn op de prijs. Daarnaast vergt het ook meer werk om deze te plaatsen. Het voordeel van kleinere tegels is wel dat je eenvoudiger om objecten heen kunt werken en dat het bepalen van voeglijnen een stuk eenvoudiger is.
  • Grote tegels maken een waar statement in de badkamer. Bovendien kost het minder tijd om deze te plaatsen en heb je minder voegmateriaal nodig. Voor het aanbrengen van accenten rondom meubels is echter wel heel veel creativiteit en denkwerk vereist.
Share.

About Author

Leave A Reply